29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin Najvažnije Vesti

Kovin potpisao memorandum sa turskom kompanijom „Mel tekstil“

U Kovinu je potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Kovin i predstavnika Kompanije „Mel tekstil“ iz Istanbula. Potpisivanju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Memorandumom je predviđeno da Kompanija do kraja 2020. godine obuči i zaposli najmanje 100 radnika i još 200 radnika do kraja 2022. godine.

Predsednica Opštine Kovin, Sanja Petrović i generalni direktor kompanije „Mel tekstil“, Sulejman Erdogan, potpisali su Memorandum o saradnji. Dokument je, zapravo, predugovorsa investitorom iz Turske, čiji je dolazak u Kovin najavila premijerka Ana Brnabić.

Kompanija „Mel tekstil“ bavi se proizvodnjom odevnih predmeta. Trenutno se njihovo predstavništvo nalazi u Istanbulu, ali planirano je da se postepeno preseli u Kovin. .

Opština Kovin će u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje  pružiti pomoć Kompaniji prilikom odabira i obuke radnika. Takođe, podržaće  izdavanje dozvola i davanje saglasnosti u vezi sa eventualnim proširenjem poslovno-proizvodnih objekata.

Related posts

SNS Pančevo : Pozivamo građane da podrže naše kandidate u Dolovu,Jabuci i Omoljici za bolju budućnost!

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić se danas sastao sa Orbanom

Zorana Stekovic

Havarija na vodovodnoj mreži u Sremskoj ulici

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija