29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Ivana Novakov najbolja poslastičarka Ekonomsko-trgovinske škole

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ u Pančevu učestvovali su na kvalifikacionom takmičenju za najboljeg mladog poslastičara. Najbolji kolač, prema odluci žirija, napravila je Ivana Novakov.

Karavan „Mladi poslastičar“ posetio je Ekonomsko-trgovinsku školu „Paja Marganović“. Učenici su dobili zadatak da naprave panakotu sa kestenom. Kolač su samostalno kreirali, a troje najboljih takmičiće se u finalu za najboljeg mladog poslastičara Srbije. Kako kažu, pripremali su se dugo za takmičenje i naučili mnogo novih i korisnih stvari.

Prema odluci žirija, Ivana Novakov, učenica druge godine, napravila je najkreativniji i najukusniji kolač.

Karavan „Mladi poslastičar“ pokrenula je kompanija Dijamant. Cilj takmičanja je da se promoviše poslastičarstvo, kako bi se učenici zainteresovali za ovaj smer i na taj način iskazali svoju kreativnost. Znanja i veštine učenika su na zavidnom nivou, izjavio je renomirani poslastičar, Zdravko Gavrilović.

Učenici su zainteresovani da stiču nova znanja i da se takmiče, istakla je profesorka poslastičarstva, Svetlana Stojšić. Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je šest učenika.

Petnaest najboljih učenika iz pet škola, takkmičiće se u finalu. Pobednik će dobiti 200.000 dinara, a nagradu donira kompanija Dijamant. Nagrada je zamišljena kao podsticaj za dalje školovanje i usavršavanje najboljeg poslastičara.

Related posts

Novčana nagrada najboljim studentima, podsticaj za nove uspehe

Jelena Belić

„Dizelka“ – jesenji prvak!

Mica Milakov

Ekskluzivno : Uhvaćeni dok su sekli vetrozaštitni pojas, policija privela više lica

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija