29. marta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Ivana Novakov najbolja poslastičarka Ekonomsko-trgovinske škole

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ u Pančevu učestvovali su na kvalifikacionom takmičenju za najboljeg mladog poslastičara. Najbolji kolač, prema odluci žirija, napravila je Ivana Novakov.

Karavan „Mladi poslastičar“ posetio je Ekonomsko-trgovinsku školu „Paja Marganović“. Učenici su dobili zadatak da naprave panakotu sa kestenom. Kolač su samostalno kreirali, a troje najboljih takmičiće se u finalu za najboljeg mladog poslastičara Srbije. Kako kažu, pripremali su se dugo za takmičenje i naučili mnogo novih i korisnih stvari.

Prema odluci žirija, Ivana Novakov, učenica druge godine, napravila je najkreativniji i najukusniji kolač.

Karavan „Mladi poslastičar“ pokrenula je kompanija Dijamant. Cilj takmičanja je da se promoviše poslastičarstvo, kako bi se učenici zainteresovali za ovaj smer i na taj način iskazali svoju kreativnost. Znanja i veštine učenika su na zavidnom nivou, izjavio je renomirani poslastičar, Zdravko Gavrilović.

Učenici su zainteresovani da stiču nova znanja i da se takmiče, istakla je profesorka poslastičarstva, Svetlana Stojšić. Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je šest učenika.

Petnaest najboljih učenika iz pet škola, takkmičiće se u finalu. Pobednik će dobiti 200.000 dinara, a nagradu donira kompanija Dijamant. Nagrada je zamišljena kao podsticaj za dalje školovanje i usavršavanje najboljeg poslastičara.

Related posts

Vučić: Zlatni lav za mir – nagrada tihim i dobrim ljudima u Srbiji

Nikoleta Dragaš

Sportska nedelja u Pančevu

Nikoleta Dragaš

Preventivni pregledi za vikend

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija