21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić položio venac u spomen žrtvama Holokausta

Predsednik Aleksandar Vučić položio je venac u Memorijalnom centru „Jad Vašem“ u Jerusalimu, gde se održava ceremonija obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

Aleksandar Vučić je bio među brojnim svetskim državnicima koji su odali poštu i položili vence u centru Jad Vašem, a pre njega to su učinili predsednik Rusije Vladimir Putin, a posle Vučića predsednik Francuske Emanuel Makron.

Predsednik je na Instagram profilu buducnostsrbijeav objavio video-snimak polaganja venca, na kojem se vidi da se tom prilikom rukovao sa Putinom, kao i sa Makronom sa kojim se zadržao u kraćem razgovoru.

Vučić boravi u Jerusalimu povodom održavanja 5. svetskog foruma o Holokaustu – „Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma“.

Više od 40 lidera okupilo se u Jerusalimu povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

Related posts

Selaković: Tim za zaštitu svetinja već nakon formiranja vlade

Nikoleta Dragaš

Vučić : Auto put Pančevo-Temišvar za bolje ekonomsko povezivanje

Mica Milakov

Preminuo Buda Stojanović osnivač Tamburatorijuma

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija