25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Nova velika akcija sadnje drveća u subotu 25. januara kod Hrama Svetog Save na Misi

Grad Pančevo u saradnji i koordinaciji sa JKP „Zelenilo“ organizuje i realizuje u cilju ozelenjivanja i pošumljavanja gradskih površina, koja je započela u decembru i tim povodom poziva sve zainteresovane građane da se priključe u subotu, 25. januara 2020. godine, u 12 časova, plato kod Hrama Svetog Save, Kozaračka ulica, Mesna zajednica Mladost, sađenju sadnica tuja, crnog bora i javora.

Prvu sadnicu simbolično je zasadio direktor Zelenila Danilo Bjelica koji je pozvao sve sugrađane da se pridruže akciji u subotu.

Ovom akcijom nastaviće se sađenje preko 3000 sadnica koje su planirane tokom sezone i pored sadnica tuja, crnog bora i javora, biće posađene i sadnice breza, jasena, lipa i platana. Odabrano je i predviđeno više lokacija zelenih površina u gradu Pančevu na kojima će biti zasađene pomenute sadnice u narednih nekoliko meseci.

Akciju „Zasadi drvo“ podržale su brojne društveno odgovorne kompanije, volonteri, ali i javne ličnosti, među kojima su pozorišni reditelj i direktor pozorišta „Pinokio“ Vladan Đurković, Dušan Borković, šampion Evrope u automobilizmu, Slobodan Bitević, svetski šampion u karateu, Anja Crevar, juniorska šampionka Evrope u plivanju, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, svetski stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijadi, Žikica Milosavljević, slavni srpski rukometaš i trener, Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, glumci Milenko Pavlov i Nenad Heraković, Dejan Trifunović i KUD „Stanko Paunović“, najbolji koreograf i folklorni ansambl u Srbiji, Ivan Milivojević, trener kluba „Sportiko“, članovi AK Tamiš osvajači više od 50 medalja na takmičenjima i trener Zoran Kocić, Sportski savez Pančevo, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.

Related posts

Jezive pretnje smrću predsedniku Srbije

Nikoleta Dragaš

FUDBAL: „Dinamo“ nerešeno sa Novosađanima

Jasmina Petkovic

Deo Oslobođenja od 9.00 bez vode

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija