29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Manje masti – bolji rad srca

Pored magle i hladnog vremena,  koje loše utiče na srčane bolesnike, u ovom  periodu slava i praznika jede se masna hrana koja utiče na nagli skok krvnog pritiska. Savet za one koji imaju ovakve problemr, pored izbegavanja mase hrane jeste svakodnevna fizicka aktivnost.

Južni Banat jedan je od vodećih područja u Srbiji po kardiovaskularnim oboljenjima, tj. akutnim infarktom miokarda. Infarkt postaje svakodnevica pogotovo za mlade, istakao je doktor Stanislav Milošević, kardiolog i načelnik specijalističkih službi. Doktor Milošević kaže da upravo pacijenti sa kardiovaskularnim problemima, visokim krvnim pritiskom i korunarni simptomi najčešće dolaze i u pančevačku Bolnicu.

Razlog zbog kojeg sve više mladih ima problema sa srcem su način života, nezdrava ishrana, energetska pića, česti treninzi u teretani, steroidi. Sve ovo utiče na povišen krvni pritisak i druge problem izazvane njime.

Gužve oko zakazivanja su velike i pored ogromnog truda da se obezbedi što više termina. Doktor Milošević dodaje da mnogi zloupotrebljavaju to i ne pojavljuju se na zakazanom pregledu. Zbog toga se praktikuje da umesto onih koji se ne pojave na pregledu , njihov termin iskoriste oni koji su u mogućnosti da dođu tog dana.

Related posts

Vučić u razgovoru s Gebrejesusom pohvalio zalaganje SZO

Jasmina Petkovic

Putin odložio majsku Paradu pobede

Nikoleta Dragaš

Susret Vučića i Stoltenberga početkom oktobra u Beogradu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija