26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Stiže investitor u Kovin

Potpisivanje Memoranduma o saradnji između Opštine Kovin, koju predstavlja predsednik opštine Sanja Petrović i kompanije „Mel tekstil“ iz Istanbula, koju predstavlja generalni direktor Sulejman Erdogan. U ime Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je od početka uključeno u pregovore, događaju će prisustvovati Uroš Kandić iz Službe za odnose sa javnošću.

Dokument je zapravo predugovor sa investitorom iz Turske, čiji je dolazak u Kovin, podsećamo, najavila premijerka Ana Brnabić krajem prošle godine, prilikom otvaranja puta u Deliblatu.

Memorandumom se definišu aktivnosti koje će biti preduzete sa obe strane u cilju početka rada pogona istanbulskog „Mel tekstila“ u tekućoj godini (na lokaciji nekadašnje fabrike Beko-Mladost). Između ostalog, investitor bi bio u obavezi da obuči i zaposli 100 radnika do kraja 2020, i još 200 radnika do 2022. godine.

Planira se da Opština Kovin izda u zakup (na 10 godina, sa mogućnošću produžetka ugovora) oko 3.700 m2 poslovnog prostora nekadašnje fabrike „Beko“ u Kovinu i 2 hektara i 56 ari zemljišta na pripadajućem placu.

Related posts

VUČIĆ U HIT TVITU: Za godinu i po dana preteći ćemo Hrvatsku po BDP-u, a za 6 godina i po platama! Sve ostale zemlje regiona ODAVNO SU IZA NAS

Nikoleta Dragaš

Servisne informacije za 6. januar

Zorana Stekovic

Glišić: Kadrovske promene u nekoliko gradova u Srbiji

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija