28. marta 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo Vesti

Koji su simboli našeg grada?

Pančevo je grad koji je bogat spomenicima kulture i gde se vekovima negovala tradicija. Brojne crkve, institucije, objekti su simbol vekovnog zajedničkog života razlicitog naroda. A šta za Pančevce predstavalju simboli grada, pogledajte u našem prilogu.

Pančevo je multikulturalna sredina koja kao takva ima mnogo zanimljivih i važnih građevina. Brojne crkve, institucije i objekti daju duh ovom gradu i prepoznatljivost, ali svaki Pančevac smatra neki simbol grada važnijim i zanimljivijim od ostalih.

Gradski većnik za kulturu i omladinu Nemanja Rotar kaže da postoji mnogo važnih i zanimljivih objekata u Pančevu. Svaki deo grada ima neku svoju zanimljivu priču.

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo Jasmina Vujović kaže da su brojne crkve od velikog značaja za grad, kao i Narodni muzej, Vajfertova pivara i Narodna bašta. Ipak, ističe da su svetionici na ušću Tamiša u Dunav najupečatljiviji simbol Pančeva.

Stranim turistima je Pančevo i te kako zanimljivo, kaže direktor Turističke organizacije Pančevo Nikola Stojilković, a posebno ih interesuje da grad upoznaju sa vode.

Teško je odabrati jedan simbol Pančeva koji je istovremeno i najzanimljiviji i najvažniji za ovaj grad, jer svaki je poseban na svoj način. Bitno je da građani Pančeva imaju ogromno kulturno blago na koje treba da budu ponosni.

Related posts

S. Telegraf: Sramni postupci Trifunovića direktan napad na slobodu medija

Mica Milakov

Posle pobede nad „Kikindom“ „Dinamo“ i dalje prvi

Jasmina Petkovic

Bogata ponuda posnih proizvoda na Zelenoj pijaci

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija