28. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo Vesti

Koji su simboli našeg grada?

Pančevo je grad koji je bogat spomenicima kulture i gde se vekovima negovala tradicija. Brojne crkve, institucije, objekti su simbol vekovnog zajedničkog života razlicitog naroda. A šta za Pančevce predstavalju simboli grada, pogledajte u našem prilogu.

Pančevo je multikulturalna sredina koja kao takva ima mnogo zanimljivih i važnih građevina. Brojne crkve, institucije i objekti daju duh ovom gradu i prepoznatljivost, ali svaki Pančevac smatra neki simbol grada važnijim i zanimljivijim od ostalih.

Gradski većnik za kulturu i omladinu Nemanja Rotar kaže da postoji mnogo važnih i zanimljivih objekata u Pančevu. Svaki deo grada ima neku svoju zanimljivu priču.

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo Jasmina Vujović kaže da su brojne crkve od velikog značaja za grad, kao i Narodni muzej, Vajfertova pivara i Narodna bašta. Ipak, ističe da su svetionici na ušću Tamiša u Dunav najupečatljiviji simbol Pančeva.

Stranim turistima je Pančevo i te kako zanimljivo, kaže direktor Turističke organizacije Pančevo Nikola Stojilković, a posebno ih interesuje da grad upoznaju sa vode.

Teško je odabrati jedan simbol Pančeva koji je istovremeno i najzanimljiviji i najvažniji za ovaj grad, jer svaki je poseban na svoj način. Bitno je da građani Pančeva imaju ogromno kulturno blago na koje treba da budu ponosni.

Related posts

ORLIĆ: SNS osudio pozive na ubistvo Brnabićke i Vučića!

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić poželeo da se vreme ljubavi useli u naša srca

Mica Milakov

Predsednik Vučić: U narednih mesec dana sa Merkel

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija