20. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Prošle godine više od 2.000 preventivnih pregleda

Zahvaljući mnogobrojnim akcijama koje je organizovao Preventivni centar Doma zdravlja u toku prošle godine obavljeno je preko dve hiljade preventivnih pregleda. Nažalost najčešće su kod sugrađana otkriveni  povišen krvni pritisak kao i gojaznost i dijabet.

Zahvaljući mnogobrojnim akcijama koje je Preventivni centar organizovao na javnom mestu i u mnogobrojnim radnim organizacijama, veliki broj sugrađana imao je mogućnost da proveri svoje zdravlje i obavi osnovne laboratorijske analize. Zahvaljujući preventivnim pregledima kod pojedinih osoba faktori rizika otkriveni su na vreme.

Prilikom pregleda dešavalo se da se kod pojedinih sugrađana otkriju visoke vrednosti krvnog pritiska a da tegobe osoba ne oseća. Često se utvrde i visoke vrednosti šećera u krvi ali pacijenti često izbegavaju da piju tablete.

Preventivni Centar pored akcija koje organizuju na terenu pacijente prima i u Domu zdravlja. Pregledi se zakazuju na broj telefona 313-349. Prvo se obavljaju osnovni pregledi i laboratorijske analize a ukoliko je potrebno pacijenti se upućuju i kod lekara specijalista.

Related posts

Obuka za domare u vrtićima i školama na temu energetske efikasnosti

Nikola Toadjer

Kultura se vraća u Pančevo: Koncert klasične muzike u Muzeju, ograničen broj posetilaca

Nikoleta Dragaš

Stalni radni odnos na neodređeno za 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika!

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija