2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Prošle godine više od 2.000 preventivnih pregleda

Zahvaljući mnogobrojnim akcijama koje je organizovao Preventivni centar Doma zdravlja u toku prošle godine obavljeno je preko dve hiljade preventivnih pregleda. Nažalost najčešće su kod sugrađana otkriveni  povišen krvni pritisak kao i gojaznost i dijabet.

Zahvaljući mnogobrojnim akcijama koje je Preventivni centar organizovao na javnom mestu i u mnogobrojnim radnim organizacijama, veliki broj sugrađana imao je mogućnost da proveri svoje zdravlje i obavi osnovne laboratorijske analize. Zahvaljujući preventivnim pregledima kod pojedinih osoba faktori rizika otkriveni su na vreme.

Prilikom pregleda dešavalo se da se kod pojedinih sugrađana otkriju visoke vrednosti krvnog pritiska a da tegobe osoba ne oseća. Često se utvrde i visoke vrednosti šećera u krvi ali pacijenti često izbegavaju da piju tablete.

Preventivni Centar pored akcija koje organizuju na terenu pacijente prima i u Domu zdravlja. Pregledi se zakazuju na broj telefona 313-349. Prvo se obavljaju osnovni pregledi i laboratorijske analize a ukoliko je potrebno pacijenti se upućuju i kod lekara specijalista.

Related posts

VEŽBA „VEK POBEDNIKA 1918-2018“! Predsednik Srbije čestitao učesnicima vežbe „Borbena grupa u napadu“!

Nikola Toadjer

Servisne informacije 17 decembar

Zorana Stekovic

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija