28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Srbija Vesti

Srpski paraolimpijci: Ponovićemo u Tokiju uspeh iz Rija

Gost emisije „Intervju“ bio je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije. Paraolimpijci Srbije postigli su zapažene rezultate u prethodnoj godini, a od njih se očekuju uspeh i na paraolimpijskim igrama u Tokiju ove godine.

Paraolimpijci na domaćoj sportskoj sceni veoma su prisutni, a njihov broj se povećao za 30% u odnosu na prethodnu olimpijsku godinu. Pored toga, povećao se i broj medalja.

„Izborili smo se da na domaćoj sportskoj sceni animiramo javnost ne samo u sportskom nego u socijalnom smislu, da se osobe sa invaliditetom prihvate“ – naveo je Zoran Mićović.

Atletičari, stonoteniseri, strelci, dizači tegova, tekvondisti, biciklisti, takmičari u skijanju, skoku u vis, bacanju koplja – samo su neki od uspšenih sportista sa invaliditetom. Mićović naglašava da je važno da se svi oni osete ravnopravnim u društvu, da im je isti tretman kao kod drugih sportista.

„Naši sportisti redovno treniraju. Imamo strelce, atletičare, stonotenisere, dizača tegova, paratekvondiste, bicikliste. Ima ih ukupno oko dvadeset, što je 30% više takmičara nego što je bilo u Riju“ – rekao je Mićović.

Protekla godina bila je veoma uspešna smatra Mićović, i ističe zapažene uspehe u stonom tenisu,streljaštvu, atletici. On napominje da je volja najvažnija kod ovih sportista.

„Svaki sport mora da se odlikuje se brzinom, izdržljivosti, okretnošću, snagom i voljom. Kod paraolimpijaca se obrne, volja je prva. Od povrede pa do izlaska na trening je najteži period“.

Paraolimpijci uspeh nose sa velikim emocijama, a velika im je satisfakcija kada publika primeti njihov trud. Oni su takmičari sa jakim motivima koji vredno rade, pa zato i broj njihovih medalja konstantno raste. Pripreme za Tokio su u toku i svi sportisti treniraju, a Mićović je siguran da će se uspeh iz Rija od devet medalja sigurno ponoviti u Tokiju.

Related posts

Grenel u utorak u beogradu! Dolazi da razgovara o važnoj temi!

Katarina Popović

Kozarev: Država čini sve kako bi srpski narod na KiM imao bolju i svetliju budućnost

Jelena Obradović

Harčenko: Vučić pozvan da prisustvuje paradi u Moskvi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija