29. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić pisao predsedniku Si Đinpingu: Za Srbiju je Tajvan sastavni deo Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, u kome se kaže:

„Republika Srbija pruža snažnu podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Narodne Republike Kine, apsolutno podržavajući politiku „jedne Kine“ i napore kineske strane za mirno ujedinjenje zemlje.

 

Za Republiku Srbiju Tajvan jeste i biće sastavni deo Narodne Republike Kine. Republika Srbija se suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti NR Kine i rezultata Vaše politike, koja počiva na čvrstim principima mira i stabilnosti.

 

Poštovani predsedniče, dozvolite da Vam i ovom prilikom zahvalim za podršku NR Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i pomoći u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa u međunarodnim organizacijama.

 

Dalje unapređenje čeličnog prijateljstva Republike Srbije i NR Kine, kao i produbljivanje sveobuhvatno strateškog partnerstva i saradnje na svim poljima, jeste i biće jedan od najvažnijih prioriteta srpskog državnog rukovodstva i moje politike, kao predsednika. Zato sa radošću čekam Vašu posetu“, navodi se u pismu predsednika Vučića.

 

 

Related posts

Kako promene vremena utiču na naš organizam

Nikoleta Dragaš

457 zaraženih virusom, registrovana 73 nova slučaja COVID 19! Tri osobe preminule u 24h

Mica Milakov

Sukob oko para kod radikalnih levičara: Ko je nastradao, ko su nove vođe?

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija