21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika

MUP: Porodica Vučić nije povezana sa slučajem Jovanjica

Ni u jednom segmentu nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa slučajem Jovanjica, poručio je Slobodan Milenković, načelnik Četvrtog odeljenja PU za grad Beograd, koji je lično vodio istragu u tom slučaju i podneo krivičnu prijavu protiv Predraga Koluvije.

Milenković je istovremeno apelovao na sve da ne vrše pritisak putem medija na policijske službenike MUP-a.

Policijski službenici, poručio je, rade profesionalno i zakonito u interesu zaštite prava i sloboda građana Srbije.

U izjavi Milenkovića, koju je MUP dostavio medijima, takođe se apeluje na pojedince da prestanu sa plasiranjem raznoraznih neistina zarad sticanja kojekakvih koristi i poena, a kojima nanose štetu ugledu MUP-a.

Ukazući na najnoviji talas izmišljotina i besmislica koje se konstantno pojavljuju u javnosti i zbog brojnih netačnih i neistinitih informacija, Milenković je poručio da je u akciji hapšenja u slučaju Jovanjica učestvovalo 50 policijskih službenika Četvrtog odeljenja UKP, odnosno Odeljenja za borbu protiv droge.

„Od samog početka kompletno postupanje policijskih službenika je bilo zakonito uz obaveštavanje nadležnog tužilaštva, u ovom slučaju Specijalnog tužilaštva. Moram da napomenem da od početka istrage, pa do danas, apsolutno nikakvih pritisaka nismo imali od bilo koga iz Ministarstva unutrašnjih poslova“, naveo je Milenković. U želji da, kako kaže, upozna javnost da je kompletna istraga sprovedena adekvatno i zakonito, „Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem. To odgovorno tvrdim kao načelnik Odeljenja koje je vodilo istragu i kao neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv Predraga Koluvije“, naveo je Milenković.

Related posts

PS: Đilas nikada nije propustio priliku da naškodi Srbiji

Mica Milakov

Mihajlovićeva sa GIZ i KfW: Nemačka važan politički i ekonomski partner Srbije

Jelena Belić

Ova žena vrbuje mlade devojke za levičarske ekstremiste!

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija