20. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Protesta šetnja i moleban u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori

Verni srpski narod sa centralnog Kosmeta okupio se danas na velikoj protestnoj šetnji, organizovanoj u cilju pružanja podrške obespravljenom srpskom narodu u Crnoj Gori.

Građani okupljeni ispred Doma kulture Gračanica u koloni su mirno šetali do manastira Gračanica, gde je održan moleban podrške SPC u Crnoj Gori.

Kako većina okupljnjnih Srba kaže poruku koju upućuju sa ovog skupa je da su Srbi sa Kosova i Metohije uz bratski narod.

“Cilj mog dolaska je podrška pravoslavlju, i apelujem na celo srpstvo, na naš narod da podržimo pravoslavnu crkvu”, rekao je Radoljub Popović.

“Naša volja i volja našeg naroda je da iskažemo podršku našoj braći u Crnoj Gori, jer ovo što se tamo dešava nije demokratija, nije vladavina prava, ovom mirnom šetnjom šaljemo reči podrške našem narodu, čiji se glas u Crnoj Gori jedva čuje”, dodao je Dušan Borisavljević.

Nekoliko hiljada ljudi uz blagoslov njegovog preosveštenstva episkopa raško-prizrenskog Teodosija, nakon učešća u protestnoj šetnji učestvovalo je u molebanu.

“Okupili smo se i ovde braćo i sestre, u našoj Gračanici, sa ovog svetog mesta da izrazimo svi zajedno solidarnost, upućujući reči podrške sa Kosova i Metohije napominjući da čuvajući svoje svetinje čuvamo svoju veru, svoj identitet i svoju istoriju”, reči su episkopa Teodosija.

Pružiti podršku Srbima u Crnoj Gori i sačuvati srpske svetinje, i institucije SPC neke su od poruka koje su se mogle čuti na ovom mirnom skupu.

Related posts

85. rođendan FK „Mladost“ Velika Greda

Jasmina Petkovic

Vučić ponudio pomoć za lečenje Janje Stamenković

Zorana Stekovic

Vučić sa Putinom u Moskvi početkom oktobra

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija