23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predsednik Vučić primio decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je 17 dece srpske nacionalnosti iz 10 mesta u Hrvatskoj, koja borave u jednodnevnoj poseti Beogradu, a povodom proslave Božića.

Mališanima iz Vukovara, Borovog sela, Islama Grčkog, sela Kašića, Ervenika, Uzdolja, Zagorja, Krnjaka, Knina i Kistanja kojima predsednik će u vili Mir uručiti paketiće.

Vučić je s njima razgovarao o svakodnevnim temama i pitao ih kako proslavljaju Božić kod kuće, šta im se najčešće nađe na trpezi za Badnji dan, pitao ih iz kojih gradova u Hrvatskoj dolaze, kako žive, da li znaju ćirilicu na šta su svi uglas odgovorili da znaju a on im poručio i da naše pismo i jezik moraju da čuvaju. Rekao im je i da su naš narod mnogo zadužili i Nikola Tesla i Milutin Milanković, ali i Novak Đoković koji je proslavio Srbiju. Pitao ih je i da li navijaju za Novaka, na šta su svi uglas i uz osmeh uzviknuli: „Daaaa!“

Pitao ih je i šta najviše vole da dobiju za Božić i otkrio da celokupna porodica Vučić ne mari za novogodišnje praznike nego da se svi tradicionalno okupljaju kod njegovih roditelja za Badnji dan.

foto: Tanjug Printscreen

Deca uzrasta od devet do 17 godina, đaci osnovnih i srednjih škola, večeras će se vratiti svojim kućama gde će proslaviti jedan od najvećih hrišćanskih praznika – rođenje Isusa Hrista.

foto: Tanjug Printscreen

Vučić će im uručiti i paketiće. Događaj je počeo u 10 sati u državnoj vili Mir.

Related posts

Opovački ultramaratonac u trci nade

Nikola Toadjer

Akcija „Zasadi drvo“ i u Kačarevu

Luka Tešanović

Danas počinje isplata drugog minimalca

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija