27. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ljubinko Karadžić nastavlja da pomaže ugroženima

Porodicu Zvonimira Ničića iz Lapljeg Sela, kojoj je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju izgrađen porodični dom, a nakon uručenja ključeva od strane zamenika direktora Vladine kancelarije, gospodina Dušana Kozareva obećan i nameštaj, danas je posetio predsednik Privremenog organa skupštine Grada Priština sa sedištem u Gračanici LJubinko Karadžić sa saradnicima.

Snežana Ničić istakla je da su do nedavno živeli u staroj kući punoj vlage, a da danas zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju imaju i novu kuću i novi nameštaj.
“Zahvalni smo institucijama države Srbije, što su nam izgradili novu kuću, i ne samo izgradili, već i opremili nameštajem. Sada imamo normalne uslove za život. Školujemo troje dece, od socijale i dečijeg dodatka. Bez pomoći Srbije, nikad ne bi izgradili kuću, a deca bi i dalje živela u staroj i oronuloj, sa strepnjom, kad će se srušiti”, rekla je Zvonimirova supruga Snežana.

Predsednik PO Priština Ljubinko Karadžić kaže da mu je drago da ova porodica živi u mnogo boljim uslovima i mnogo kvalitetnijim životom.

“Utoliko mi je draže što je zahvaljujući poseti zamenika Kancelarije za KiM Dušana Kozareva, prilikom dodele ključeva od kuće, ovoj porodici obezbeđen i nov nameštaj. Sada konačno imaju normalne uslove za život i za ostanak na ovim prostorima, ” istakao je Karadžić.

Karadžić je danas posetio i Marinu Savić iz Suvog Dola, koja sa rođakom živi u Lapljem Selu. Korisnik je socijalne pomoći, od čega veći deo novca izdvaja za lekove.
U Gračanici su obišli jednu od najugroženijih romskih porodica. Albert DŽeljadinović je samohrani otac. Živi sa ćerkicom i roditeljima. Jedina prinadležnost im je socijalna pomoć, od čega veći deo novca ide za lečenje majke. Žive u staroj i trošnoj kući koja prokišnjava, i njemu je kako kaže, najpotrebniji građevinski materijal. Majstor je i sam bi sa ocem gradio porodični dom.
Dejanu Miciću iz Kišnice, potrebno je dodatno uložiti sredstva u proširenje porodičnog doma. Živi sa suprugom, roditeljima i dvoje dece. Jedno od dece je sa posebnim potrebama i treba joj stvoriti uslove za lakši i bezbedniji život.
Privremeni organ Grada Prištine je ovoj porodici pomogao oko nabavke dela građevinskog materijala, ali je potrebno uložiti dodatna sredstva u izgradnji pristupnih staza, adaptacije i zamene stolarije, adekvatne za nesmetano kretanje kolicima. Kako je rečeno, institucije države Srbije će nakon obilaska ove porodice, učiniti sve, da se uslovi za život porodice Micić u mnogome poboljšaju.
U Novom Badovcu su predstavnici Privremenog organa Grada Prištine posetili petočlanu porodicu Aleksandra Markovića i četvoročlanu porodicu Aleksandra Stošića.
Aleksandar Marković je diplomirani mašinski inženjer drumskog saobraćaja. Živi sa suprugom i troje dece od socijalne pomoći i dečijeg dodatka. Radio je kao profesor u osnovnoj školi, ali, ubrzo je ostao bez posla. Kako je rekao, najpotrebniji je posao, za njega ili suprugu.

Aleksandar Stošić je raseljeno lice iz Uroševca. Sa suprugom i dvoje dece živi kao podstanar od socijalne pomoći i dečijeg dodatka. Nezaposleni su i jedino što očekuju, jeste krov nad glavom. Konkurisali su kod privremenih prištinskih institucija, gde očekuju pozitivan odgovor.
Prilikom posete, predsednik i članovi Privremenog organa Grada Prištine porodicama socijalno ugrožene kagegorije, uručili su pakete životnih namirnica a mališanima novogodišnje paketiće.

Related posts

Vučević očekuje urgentnu istragu o Jovanjici

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić: Srećan 8. mart drage dame

Jelena Obradović

Gradski stanovi pod zakup. Konkurs otvoren do 18. januara.

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija