3. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija

Nikolić posetio dvanaestočlanu porodicu Đurić u Binču kod Kosovske Vitine

BINAČ/K.VITINA, 4.januar – Predsednik Privremenog organa Kosovska Vitina Srđan Nikolić sa saradnicima, posetio je dvanaestočlanu porodicu Đurić u selu Binač kod Kosovske Vitine i najmlađima uručio novogodišnje poklone.

Porodica Milosava Đurića je najmnogobrojnija u opštini Kosovska Vitina, a možda i u čitavom Kosovskom Pomoravlju. Žive skromno, njh dvanaestoro pod istim krovom, u slozi, ali prostor u kome borave polako postaje tesan. Međutim, pored ovog problema, našao se i još jedan, veći, a to je prodaja srpskih imanja i iseljavanje iz tog mesta.

Dvadesetsedmogodišnji Miloš nedavno se oženio sa Violetom, koja je zbog ljubavi prema njemu ostavila Beograd u kome je živela i došla da sa njegovom porodicom živi baš u Binču.

Srđan Nikolić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Vitina kaže da njegova institucija shodno mogućnostima i u saradnji sa kancelarijom za KIM, pomaže u poboljšanju životnog standarda svih građana ove opštine.

U Binaču, koje je pre bombardovanja 1999.godine bilo većinski srpsko selo, ostalo je jedva dvadesetak srpskih poprodica. Oni koji su otišli nemaju u planu da se vrate. Rasprodaju preostalu imovinu. Inače, pre 1999. u Binaču je živelo oko 120 srpskih porodica.

Related posts

VUČIĆ O DIJALOGU: Prihvatamo jezik argumenata, ali nećemo prihvatiti jezik ucena!

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić na TV Prva: Mnogi bi voleli da nas vide ponižene i slabe, zato je važno da budemo snažni!

Mica Milakov

SNS : Grad izdvojio 50 miliona za subvencije za zapošljavanje, pojedini programi još otvoreni

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija