25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija Vesti

Piksi napustio Gvangdžo

GVANGDŽO – Dragan Stojković Piksi, jedan od naših najboljih fudbalera svih vremena, posle skoro pet godina otišao je sa mesta trenera kluba Gvangdžou RF, objavili su kineski mediji. Umesto našeg stratega, na klupu će sesti Holanđanin Đovani van Bronhorst, nekadašnji reprezentativac, koji je od 2015. do kraja sezone 2018/2019. vodio Fejenord.

Tim Gvangdžou Stojković je preuzeo u avgustu 2015, u momentu kada je bio u zoni ispadanja, ali uspeo je da ga spasi serijom dobrih rezultata. Posle toga, u borbi sa mnogo bogatijim ekipama, osvajao je šestu, petu, desetu i najzad, u nedavno završenom šampionatu, 12. poziciju.

Trenersku karijeru Piksi je počeo 2008, kada je došao u japansku Nagoju, gde se zadržao do 2013. Radio je sa velikim uspehom u Zemlji izlazećeg sunca, budući da je osvojio prvenstvo i superkup. Posle male pauze, od 2015. je bio na poslu u Kini, a u proteklom periodu je više puta pominjan kao kandidat za selektora reprezentacije Srbije.

Foto: ERA (Koča Sulejmanović)

Related posts

Humani Kačarevci za malu Minju

Vanja Vićentić

Dan Roma i romske kulture

Nikoleta Dragaš

Predsednik Lukašenko 2. i 3. decembra u Srbiji

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija