3. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

SNS u nedelju o pripremama za izbore

Na sutrašnjoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke biće reči o pripremama za izbore, najavljuje predsednik SNS Aleksandar Vučić i ocenjuje da će izbori biti teški, jer će svi ići protiv naprednjaka.

„Izbori su uvek teski za one koji hoće da pobede i ponašaju se odgvorno, za ove druge su laksi, oni na njih i ne moraju, mogu u Skupstinu da ulaze i prave incidente, u RTS sa testerama…, mogu da tuku policajce i novinare“, rekao je Vučić.

On nije želeo da odgovara na pitanja o eventualnim smenama u stranci.

Napomenuo je da je sutrasnja sednica zatvorena za javnost, te da sad ne može, unapred, ništa da kaže.

On je ranije najavio da će stranka ići na nova, mlada lica, a Blic saznaje da će na sutrašnjoj sednici biti predstavljeno 70 mladih naprednjaka, koji su prošli kroz stranačku akademiju i koji su u prethodnom periodu slušali predavanja i iskustva starijih kolega koji su danas na funkcijama, od ministara, poslanika, sve do predsednika države i SNS Aleksandra Vučića.

„Od 70 ljudi koliko će biti predstavljeno, njih 25 će se naći listi za republički parlament“, rekao je neimenovani izvor iz vrha SNS za taj list i precizirao da je to 10 odsto liste, što je veliki broj.

Isti izvor navodi da tome ima otpora među starijim članovima SNS, ali predsednik Vučić i i rukovodstvo stranke smatraju da je vreme za novu energiju.

Related posts

COVID-19: U Srbiji ponovo raste broj obolelih, šestoro preminulo u poslednjih 24h

Katarina Popović

Južnobanatski OO SNS najoštrije osuđuje pozive na ubistvo predsednika Srbije i premijerke

Nikoleta Dragaš

Zapaljen automobil člana Predsedništva Srpske liste Slavka Simića

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija