29. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Legendarni „Bitlsi“ na tamburici

Tamburaški orkestar Pančeva održao je koncert u prepunoj Dvorani Kulturnog centra. Orkestar koji se proslavio tradicionalnom muzikom, publiku je iznenadio modernim repertoarom koji je bio posvećen legendarnoj rok grupi „Bitlsi“.

U Dvorani Kulturnog centra Pančeva održan je koncert Tamburaškog orkestra posvećen legendarnoj grupi „Bitlsi“. Orkestar postoji od 2014. godine i do sada se publici predstavio sa više različitih programa. Trenutno orkestar čini 14 školovanih muzičara kojima je cilj da nastavi tradiciju tamburaške muzike, ali i da je nadograđuje, rekao je Umetnički rukovodilac Tamburaškog orkestra Pančeva Mihajlo Jović.

Orkestar je tamburi prilagodio čak 17 numera „Bitlsa“ i ovim programom publici predstavio nešto novo i moderno u odnosu na dosadašnji program sa tradicionalnom muzikom, dodao je Mihajlo Jović.

Tamburaški orkestar Pančeva prezadovoljan je odzivom publike  i reakcijom na moderni repertoar. Poručuju da to ne znači da će prestati sa izvođenjem tradicionalne muzike, već da će povremeno repertoar obogatiti nečim novim i zanimljivim.

Related posts

Vučić: Borićemo se da pronađemo sve nestale

Zorana Stekovic

„BUDUĆNOST SRBIJE“ : U ČETVRTAK VUČIĆ U BOJNIKU, LEBANU, MEDVEĐI I SIJARINSKOJ BANJI

Zorana Stekovic

Pelemiš: Samo uz mere prevencije možemo da sprečimo bolest

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija