5. juna 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

U emisiji „Lice nacije“ Basara o političkoj sceni Srbije, bojkotu izbora…

Opozicija nema politički plan i bojkot izbora bio bi potpuni promašaj, poručio je Svetislav Basara u emisiji “Lice nacije” na regionalnoj RTV Pančevo. Basara, romansijer, pripovedač i dramski pisac govorio je danas sa urednikom emisije “Lice nacije” Markom Milutinovićem o hronologiji političke scene u našoj zemlji od uvođenja višepartijskog sistema, Brani Crnčeviću i svojoj diplomatskoj karijeri.

Prema rečima Svetislava Basare, autora više od četrdeset pet knjiga – romana, zbirki pripovedaka, drama i eseja, u emisiji “Lice nacije” rekao je da opozicija u Srbiji danas nema nikakav plan i njihova najava bojkota izbora je kompletan promašaj.

Basara je govorio i svom tastu, takođe piscu Brani Crnčeviću, navodeći da često nisu imali iste političke stavova, ali da ih to nije sprečavalo da imaju srdačan i dobar privatan odnos.

Svetislav Basara dobitnik je više srpskih i međunarodnih nagrada za književnost. Njegov roman „Fama o biciklistima“ mnogi smatraju jednim od najboljih romana devete decenije 20. veka. Kao hroničar vremena u kome živimo sve je pisao u svoje knjige i kolumne. Bio je ambasador SR Jugoslavije na Kipru.

Emisija „Lice nacije“ emituje se nedeljom u 12 sati na programu regionalne RTV Pančevo.

Related posts

Gradonačelnik Pančeva poželeo prvacima srećan polazak u školu

Jasmina Petkovic

Iskrena želja zvaničnog Beograda da se s Prištinom postigne saradnja

Nikoleta Dragaš

Vučić: SAD ne žele zamrznut konflikt na KiM, a to nije ni interes Srbije

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija