27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

U emisiji „Lice nacije“ Basara o političkoj sceni Srbije, bojkotu izbora…

Opozicija nema politički plan i bojkot izbora bio bi potpuni promašaj, poručio je Svetislav Basara u emisiji “Lice nacije” na regionalnoj RTV Pančevo. Basara, romansijer, pripovedač i dramski pisac govorio je danas sa urednikom emisije “Lice nacije” Markom Milutinovićem o hronologiji političke scene u našoj zemlji od uvođenja višepartijskog sistema, Brani Crnčeviću i svojoj diplomatskoj karijeri.

Prema rečima Svetislava Basare, autora više od četrdeset pet knjiga – romana, zbirki pripovedaka, drama i eseja, u emisiji “Lice nacije” rekao je da opozicija u Srbiji danas nema nikakav plan i njihova najava bojkota izbora je kompletan promašaj.

Basara je govorio i svom tastu, takođe piscu Brani Crnčeviću, navodeći da često nisu imali iste političke stavova, ali da ih to nije sprečavalo da imaju srdačan i dobar privatan odnos.

Svetislav Basara dobitnik je više srpskih i međunarodnih nagrada za književnost. Njegov roman „Fama o biciklistima“ mnogi smatraju jednim od najboljih romana devete decenije 20. veka. Kao hroničar vremena u kome živimo sve je pisao u svoje knjige i kolumne. Bio je ambasador SR Jugoslavije na Kipru.

Emisija „Lice nacije“ emituje se nedeljom u 12 sati na programu regionalne RTV Pančevo.

Related posts

Vučić sa ministrom inostranih poslova Kraljevine Danske

Nikola Toadjer

Odgovorno u Pančevu, dezinfekcija svih javnih prostora i zdravstvenih ustanova

Zorana Stekovic

Ruska Vlada podnela ostavku posle sastanka sa Putnom

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija