2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Održana završna izložba „Slovačko-srpskog prijateljstva“

Održana je završna izložba ,,Slovačko–srpskog prijateljstva„ u okviru projekta koji realizuje Galerija Naiva Art Kult iz Kovačice a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Izložba pod nazivom ,,Slovačko-srpsko prijateljstvo“ rezultat je dugogodišnje saradnje slikara naive iz Srbije i samoukih slikara Slovaka iz Kovačice i Padine. Ona sadrži najreprezentativnija dela najvećih slovačkih slikara: Zuzane Halupove, Martina Jonaša i Jana Husarika kao i nagrađena umetnička dela najpoznatijih naivnih umetnika iz Srbije: Dobrosava Milojevića, Marka Stevanovića i Desanke Petrov Morar.

Ovo je šesti put da se publici predstavlja ova izložba . Tokom 2019 godine predstavljena je u Kovačici i Novom Sadu kao i u Đetvi, Banatskoj Bistrici, Zvolenu i Mihalovcima u Slovačkoj republici.

Ovom izložbom pokazujemo kako je pluralizam lične kreativne poetike istakao srpsku i slovačku naivu, zajedničkim snagama, na sam vrh svetske naive. Izložbu Slovačko-srpskog prijateljstva finansijki je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje u AP Vojvodini.

Related posts

KOVAČIČKI OKTOBAR : Rada Manojlović u subotu 12.oktobra u 21h

Mica Milakov

VUČIĆ MLADIM POLICAJCIMA: Čestitam vam na hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti da obavljate najteži posao!

Mica Milakov

Dan rumunskog jezika

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija