26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Plandište Vesti

Ministar Nedimović u Plandištu

Opštinu Plandište danas je zvanično posetio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović. Tokom svoje radne posete ministar je obišao poljoprivredno gazdinstvo „Biro Agrar“ u Jermenovcima,  „Spremo“ u Velikoj Gredi i AD „Hajdučica“ u Hajdučici.

U razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika u Opštini Plandište ministar je istakao da je budžet za poljoprivredu povećan u odnosu na ranije godine i da ministarstvo, na čijem je on čelu, pokušava da svima koji žele da se aktivno bave poljoprivredom olakša pristup svim fondovima i konkursima. Ministar je ukazao da sredstava u budžetu ima dovoljno i da će svi koji podnesu validnu konkursnu dokumentaciju, sredstva i dobiti. Ono što je posebno važno napomenuti je da ministarstvo poljoprivrede radi na tome da se poljoprivrednicima olakša i pristup IPARD fondovima, kako bi apliciranjem na konkursima lakše došli do sredstava za kupovinu radnih i priključnih mašina, podizanje hangara i silosa.
Veliko nam je zadovoljstvo što imamo tu privilegiju da ugostimo ministra po drugi put u poslednjih tri meseca. To samo pokazuje da Opština Plandište ima veliki poljoprivredni potencijal i da ministarstvo poljoprivrede i Vlada Republike Srbije vode računa i o malim sredinama kakva je naša. Posebno bi se zahvalio ministru Nedimoviću što je tokom svoje radne posete obišao neke od najvećih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Opštine Plandište i što je prisutnima ukratko prezentovao plan ministarstva za narednu godinu a koji se odnosi na subvencionisanje, razvoj stočarstva, razvoj malih i srednjih preduzeća za preradu voća i povrća, kao i razvoj biogasnih postrojenja i njihovu važnost za čitavu opštinu. – izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.
Na kraju radnog sastanka, ministar Nedimović se u svom obraćanju posebno osvrnuo na činjenicu da se veliki broj mladih  bave poljoprivredom u Opštini Plandište i podsetio da ministarstvo izdvaja značajna sredstva za razvoj i podsticaj mladih u otvaranju poljoprivrednih gazdinstava.

Related posts

Lančani sudar na Pančevcu otežao saobraćaj

Jasmina Petkovic

PREDSEDNIK SRBIJE IZNENADIO MEŠTANE GLOGONJA, UŠAO U PRODAVNICU….

Mica Milakov

EKSKLUZIVNO: Ceca peva u Vršcu za Grožđebal!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija