19. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Nova humanitarna akcija Srpske Sparte u Omoljici

Petočlana porodica Perić iz Omoljice teško živi, s obzirom da Stevan i Zorica nemaju posao, a žive kao podstanari. Imaju veliko blago, tri mališana. Zorica se brine o dečacima dok Stevan u selu radi sve moguće fizičke poslove kako bi prehranio porodicu. Daleko od toga da su zaboravljeni što je danas dokazala Srpska Sparta sa mesnom zajednicom Omojica. Uduženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“, svojim ličnim donacijama i primerom, poklonila je pakete humanitarne pomoći Perićima kao i televizor.

„Srpska Sparta“ iz dana u dan učestvuje u humanitarnim akcijama. Ko god ih pozove, oni su uvek tu da pomognu. To je za svaku pohvalu. Pored ličnog primera i sportskim uspesima, članovi Srpske Sparte brinu o našim najugroženijima.

Mesna zajednica „Omoljica“ brine o svojim meštanima i, kako kaže predsednik Dušan Lukić, tačno vodi evidenciju o svojim građanima koji žive u teškim uslovima. Sada su uz Spartu pomogli porodici Perić, a uskoro će pomoć stići i na druge adrese.

U Pančevu skoro da nema društveno korisne akcije u kojoj ne učestvuje „Srpska Sparta“. Od tribina, preko edukacija, do podele humanitarne pomoći.Iz ove organizacije navode da je vrlo važno da smo odgovorni jedni prema drugima, da uvek, kao i do sad pratimo napore i izuzetan rad naše države kada je u pitanju socijalna politika i briga o najbližima.

Related posts

Turnir u mini-rukometu – kruna projekta „Jedna mala lopta može promeniti dečji svet“

Nikoleta Dragaš

Đurić: Za Srbiju je 9. maj svetionik za budućnost

Jelena Obradović

Ministar Vulin: Po tehnici i kvalitetima pripadnika RV i PVO je rame uz rame sa kolegama u svetu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija