5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Akcija „Zasadi drvo“ u Pančevu

Gradska uprava poziva sve građane da prisustvuju velikoj akciji sađenja zelenila koju Grad Pančevo u saradnji i koordinaciji sa JKP „Zelenilo“ organizuje i realizuje u cilju ozelenjivanja i pošumljavanja gradskih površina i tim povodom poziva sve zainteresovane građane da se priključe u subotu, 14. decembra 2019. godine, u 12 časova na Tamiškom keju u Parku prijateljstva (zelena površina između Silosa i restorana „Vetrenjače“) sađenju sadnica tuja, crnog bora i javora.

Ovom akcijom ozvaničiće se početak sađenja preko 3000 sadnica koje su planirane tokom sezone i pored sadnica tuja, crnog bora i javora, biće posađene i sadnice breza, jasena, lipa i platana. Odabrano je i predviđeno više lokacija zelenih površina u gradu Pančevu na kojima će biti zasađene pomenute sadnice u narednih nekoliko meseci.

Akciju „Zasadi drvo“ podržale su brojne društveno odgovorne kompanije, volonteri, ali i javne ličnosti, među kojima su Dušan Borković, šampion Evrope u automobilizmu, Slobodan Bitević, svetski šampion u karateu, Anja Crevar, juniorska šampionka Evrope u plivanju, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, svetski stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijadi, Žikica Milosavljević, slavni srpski rukometaš i trener, Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, glumci Milenko Pavlov i Nenad Heraković, Dejan Trifunović i KUD „Stanko Paunović“, najbolji koreograf i folklorni ansambl u Srbiji, Ivan Milivojević, trener kluba „Sportiko“, članovi AK Tamiš osvajači više od 50 medalja na takmičenjima i trener Zoran Kocić, Sportski savez Pančevo, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.

Related posts

Festival u Kisaču: Slovačke narodne nošnje Slovaka u Vojvodini

Nikoleta Dragaš

Mihajlovićeva sa direktorom Transportne zajednice: Regionalno povezivanje od ključnog značaja za dalji razvoj

Nikola Miloševski

Preventivni pregledi u srednjoj Ekonomskoj školi

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija