20. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Predavanje „Um na drum“ u Gimnaziji

Agencija za bezbednost saobraćaja tokom cele godine realizuje različite aktivnosti namenjene mladima. Jedna od njih je kampanja “Um na drum” koja poziva na odgovorno ponašanje mladih u saobraćaju, a čiji su učesnici često i poznate ličnosti koje govore o svom iskustvu u saobraćaju.

Kampanja “Um na drum” održana je u Gimnaziji “Uroš Predić” pred maturantima. Istaživanja Agencije za bezbednost saobraćaja pokazuju da su mladi najugroženija grupa. Mnogi maturanti su vozači početnici, a neki će tek postati vozači, pa je zato bitno da slušaju o bezbednosti u saobraćaju..

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković bio je deo ove kampanje. On je mladima opisao svoje iskustvo u vožnji i dao im savete o tome kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju.

Osim kroz kampanju “Um na drum”, Agencija za bezbednost saobraćaja sa mladima komunicira tokom cele godine putem društvenih mreža i različitih tribina na kojima su gosti osobe koje su preživele teške saobraćajne nesreće kao i poznate ličnosti. Statistika u poslednjih nekoliko godina nije tako poražavajuća, zahvaljujući ovim kampanjama, rekao je načelnik odeljenja za prevenciju i edukaciju u Agenciji za bezbednost saobraćaja Duško Pešić.

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja poručuju da će nastaviti da realizuju ovakve kampanje, jer daju odlične rezultate. Ujedno svaki put apeluju na građane da budu savesni učesnici u saobraćaju kako ne bi ugrozili svoje, a ni tuđe živote.

Related posts

Opozicija ispred RTS-a, „čekaju Vučića…“

Nikoleta Dragaš

NALED: Pančevo među najboljima po privlačenju investicija

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić obilazi Krušik

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija