29. marta 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport Vesti

Plivanje za plasman na državno prvenstvo

Opštinsko i okružno takmičenje u plivanju za osnovce i srednjoškolce održano je u Hali sportova u Pančevu. Mališani su se borili za plasman na državno prvenstvo, a priliku da se takmiče imaće samo prvoplasirani kandidati.

Kako su opštinsko i okružno takmičenje održani istog dana, jedno za drugim, najveći broj učesnika bio je iz gradskih i seoskih naselja Grada Pančeva. Od opština južnobanatskog okruga, svoje predstavnike na okružnom takmičenju imali su: Kovačica, Kovin, Bela Crkva, Vršac i Plandište. Takmičila su se uglavnom ona deca koja se već aktivno bave vaterpolom ili plivanjem.

Svi plivački i vaterpolo klubovi u gradu Pančevu pomogli su sudijsku organizaciju takmičenja, a Sportski savez Grada Pančeva pomogao je finansijski. Sport je bitan za pravilan razvoj dece i zato je važno da ga promovišemo, rekla je generalni sekretar Saveza za školski sport i koordinator za južnobanatski okrug Jelena Đorđević

Broj kategorija u plivanju povećan je u odnosu na prošlu godine, rekla je Jelena Đorđević. Dodala je da su odvojeno plivali  1. i 2. razred osnovnih škola i 3. i 4., dok su stariji osnovci plivali po razredima. U srednjoj školi su takođe bile 2 kategorije, 1. i 2. razred i 3. i 4.

Plivanjem se pravilno razvijaju i stiču zdrave životne navike i disciplinu, što će mališanima kasnije koristiti kroz život. Organizatori su na kraju svim prvoplasiranim takmičarima poželeli mnogo sreće.

 

Related posts

Šumarijada na Čardaku: Četrnaest godina druženja i sportskog nadmetanja

Nikoleta Dragaš

„ŽUTI“ SU ATP DOVELI DO AMBISA: Štangle, Hitler, sudske presude i donacije…

Mica Milakov

Predsednik Vučić obilazi Krušik

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija