31. marta 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Počinje izgradnja auto-puta Ruma-Šabac-Loznica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra početku izgradnje auto-puta Ruma- Šabac- Loznica. Obeležavanje početka radova, u blizini Šapca, zakazano je za 12 časova, najavljeno je iz Predsedništva Srbije.

Auto-put Ruma–Šabac, zajedno sa velikim mostom preko reke Save, biće završen za tri godine, a brza saobraćajnica na deonici Šabac–Loznica pre kraja 2023. godine, najavio je nedavno predsednik Vučić.

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije projekta je 476.000.000 evra.

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica potpisan je 19. novembra sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt.

Reč je o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Projekat je podeljen na tri deonice: deonica 1 auto-put Ruma – Šabac dužine 21,14 kilometara, deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i deonica 3 brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.

Related posts

Spasite novogodišnju jelku-kupite je sa korenom

Mica Milakov

U Pokrajinskoj vladi održan tradicionalni prijem za novinare

Nikoleta Dragaš

Obaveštenje Opšte bolnice Vršac

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija