24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić iz Sočija za Pink: Moj posao je da čuvam našu državu i borim se za njen narod

Predsednik Vučić je uoči susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekao da je Soči sada potpuno drugi grad, da ne liči na onaj od pre šest godina kada je bio tu.

– Sve je procvetalo, grad je napredovao. Tada smo, 2013. godine, na prvom zvaničnom susretu, pričali o našim dugovanjima koje je ostavila prethodna vlast. Putin je, na pristojan način, bio ljut govoreći o dugovima. Rekao sam da vraćamo dugove, i evo, danas razgovaramo o našoj saradnji koja je dobra. Ponosan sam na naš odnos – rekao je Vučić ističući da će sutra govoriti o politici, ali i ekonmiji.

– Želim da čujem kakva je ruska pozicija prema SAD i Evropi – kazao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da će sa Putinom pričati o Kosovu, ali i situaciji u regionu.

– Mnogo toga mogu da naučim od njega. Bavićemo se ključnim pitanjima za našu zemlju – dodao je Vučić.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Kako je rekao, Srbija je uradila sve što je do nje što se tiče gasovoda.

– Što je do nas, radimo sve. Ne smemo da gasimo našu proizvodnju. Hoćemo da proširimo naš gas, a ne da spuštamo naš gas i industriju. Rešavaćemo i to sutra na ručku sa Putinom – rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je kazao da je stvaranje sistema, što se vojske tiče, budući korak.

– Stvaranje sistema koji će stvoriti jaču i bolju vojsku je sledeći cilj. Mi nismo inferiorni u poređenju sa bilo kim. Bili smo nekada, ali danas smo daleko od inferiornog. Ako pogledate naše lovce i avione, videćete da nije ista vojska kao što je bila pre pet godina. Bolja je – rekao je Vučić.

Kazao je da je cilj Srbije da nastavi da ima dobre odnose sa Rusijom.

– Došao sam ovde čista obraza uveren u prijateljstvo Rusije prema nama. Savest mi je beskrajno čista po svakom pitanju. Ja sam presednik Srbije, volim Rusiju, Nemačku, Francusku, Ameriku ali najviše volim Srbiju – kazao je Vučić i istakao da se bori za interese svoje zemlje i svog naroda.

Podsetimo, Vučić će sa šefom ruske države sutra razgovarati u rezidenciji „Bočarov ručej“, što će biti njihov 17 susret, treći za godinu dana.

Related posts

Vučić: U regionu potreba jača uloga EU

Jasmina Petkovic

Vučić sa Bajerom o saradnji, regionu, EU integracijama

Zorana Stekovic

KONAČNO PADA BROJ OBOLELIH! U SRBIJI 379 NOVIH SLUČAJEVA KORONE! PREMINULO 8 OSOBA! NA RESPIRATORIMA 156 PACIJENATA!

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija