13. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Potpisani ugovori za samozapošljavanje i nova radna mesta

Gradonačelnik Saša Pavlov dodelio je danas, uz prisustvo člana Gradskog veća zaduženog za rad, zapošljavanje i socijalne politiku Milenka Čučkovića, ugovore za samozapošljavanje kao realizaciju mere iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2019. godinu. Događaju su prisustvovali korisnici subvencija iz sva 3 kruga za 2019. godinu, oni koji su već započeli biznis i novi, kojima su uručeni ugovori za samozapošljavanje i za otvaranje novih radnih mesta.

Ugovori su dodeljeni početnicima u biznisu-samozapošljavanje, odnosno za 9 lica (preduzetnika) i za subvencije za otvaranje novih radnih mesta 12 lica tj firmi.

Za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja, koje su predviđene akcionim planom za 2019. godinu, planirana su  sredstva grada Pančeva u iznosu od oko 52 I po miliona dinara

Dodela subvencija početnicima u biznisu – samozapošljavanje, za  realizaciju ove mere Grad je izdvojio sredstva u iznosu od 10.400,000,00  dinara. Javni poziv je bio raspisan raspisan do 30 septembra odnosno do utroška sredstava. U prvom krugu od 9 prijava subvenciju je dobilo 8 lica, u drugom 6 lica i u trećem krugu je podržano 9 lica.

Program za podršku početnicima prati meru samozapošljavanje i mlade preduzetnike 12 meseci. Odabrani pružalac usluga u 2019. godini je firma „Konekt 1997 doo“ Pančevo. Za realizaciju ove mere sredstva su opredeljena u iznosu oko 3 miliona i 100 hiljada dinara.

Related posts

RAZGLAS VIŠE NIJE POTREBAN: Sve više Pančevaca skandira „Hej, hej Đilase, vrati pare lopove!“

Mica Milakov

Vučić i Havisto: Intenzivirati kontakte srpskih i finskih kompanija

Nikoleta Dragaš

Miša Marković savladao stručnu praksu za električare i dobio posao

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija