31. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Potpisani ugovori za samozapošljavanje i nova radna mesta

Gradonačelnik Saša Pavlov dodelio je danas, uz prisustvo člana Gradskog veća zaduženog za rad, zapošljavanje i socijalne politiku Milenka Čučkovića, ugovore za samozapošljavanje kao realizaciju mere iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2019. godinu. Događaju su prisustvovali korisnici subvencija iz sva 3 kruga za 2019. godinu, oni koji su već započeli biznis i novi, kojima su uručeni ugovori za samozapošljavanje i za otvaranje novih radnih mesta.

Ugovori su dodeljeni početnicima u biznisu-samozapošljavanje, odnosno za 9 lica (preduzetnika) i za subvencije za otvaranje novih radnih mesta 12 lica tj firmi.

Za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja, koje su predviđene akcionim planom za 2019. godinu, planirana su  sredstva grada Pančeva u iznosu od oko 52 I po miliona dinara

Dodela subvencija početnicima u biznisu – samozapošljavanje, za  realizaciju ove mere Grad je izdvojio sredstva u iznosu od 10.400,000,00  dinara. Javni poziv je bio raspisan raspisan do 30 septembra odnosno do utroška sredstava. U prvom krugu od 9 prijava subvenciju je dobilo 8 lica, u drugom 6 lica i u trećem krugu je podržano 9 lica.

Program za podršku početnicima prati meru samozapošljavanje i mlade preduzetnike 12 meseci. Odabrani pružalac usluga u 2019. godini je firma „Konekt 1997 doo“ Pančevo. Za realizaciju ove mere sredstva su opredeljena u iznosu oko 3 miliona i 100 hiljada dinara.

Related posts

Bilateralni susreti Vučića u Izraelu

Nikoleta Dragaš

UDAR NA ORGANIZOVANI KRIMINAL

Mica Milakov

Vučić: Šokiran sam tolikom potrebom nekih da razaraju sve na štetu države

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija