27. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom svečano je obeležen u Gradskoj upravi. Član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Milenko Čučković istakao je da je lokalna samouprava mnogo toga uradila kada je u pitanju obezbeđivanje boljih uslova života za osobe sa invaliditetom, ali da uvek postoji prostora za dodatno unapređenje.

Međuopštinska organizacija Saveza slepih Srbije Pančevo obeležila je u Gradskoj upravi Svetski dan osoba sa invaliditetom. Prema rečima predsednika Zlatibora Lazarova, lokalna samouprava u saradnji sa udruženjima ima vrlo jasne smernice šta je cilj, i kako da se izgradi moderno društvo u kome će svi imati jednake mogućnosti i pravo na različitost.

Prema rečima Milenka Čučkovića, člana Gradskog veća za rad i socijalna pitanja, lokalna samouprava u prethodnom periodu uradila je dosta kada je u pitanju unapređenje uslova života za sve osobe sa invaditetom, odnosno izgradnja različitih rampi i platformi kod različitih institucija, kako bi se omogućila bolja pristupačnost institucijama.

Jelena Sabovljev je na Brajevom pismu, govorila je o aktivnostima i onome šta radi međuopštinska organizacija Saveza slepih Srbije.

Vlada Srbije i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva priprema Predlog nacionalne strategije unapređenja položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji za period od 2020. do 2024. godine. U periodu od 9. do 30. decembra 2019. godine biće predstavljen na javnoj raspravi u pet gradova Srbije.

 

Related posts

Narodna bašta idealna za odmor i relaksaciju

Jelena Obradović

Pošta žrtvama fašizma

Nikoleta Dragaš

Vlada: Dve milijarde evra kredita dostupno privrednicima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija