30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Pančevo Vesti

„Sabor pesme i lepote Srbije“ u Banatskom Novom Selu

U Banatskom Novom Selu održano je takmičenje kulturno-umetničkih društava i talentovanih pojedinaca u igri, pevanju i izboru za najlepšeg momka i najlepšu devojku u nošnji. Manifestacija je nosila naziv „Sabor pesme i lepote Srbije“ i okupila je u Hali sportova takmičare iz svih krajeva Srbije.

„Sabor pesme i lepote Srbije“ održan je zahvaljujući saradnji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije sa Mesnom zajednicom Banatsko Novo Selo i Domom kulture „Treći oktobar“. Takmičari su svojim zanimljivim programom oduševili mnogobrojnu publiku. Pratio ih je Narodni orkestar iz Banatskog Novog Sela, a specijalni gosti bili su Izvorinka Milošević, Danka Stojiljković i Rade Jorović. Manifestacija se sastojala iz nekoliko segmenata, rekao je predsednik Mesne zajednice Banatsko Novo Selo Nedeljko Topić.

Program je bio bogat. Učestvovali su predstavnici kulturno-umetničkih društava iz Glogonja, Jabuke, Ivanova, Dolova, Vladimirovca i domaćini iz Banatskog Novog Sela. Ovakve manifestacije imaju veliki kulturno-umetnički značaj, a najlepše je to što je veliki broj dece učestvovao u ovom projektu, tako da su oni odmalena svesni važnosti i lepote negovanja tradicije, rekao je v.d. direktora Doma kulture „Treći oktobar“ Bojan Boljanac.

Organizatori su bili oduševljeni odzivom publike koja je popunila tribine i bila odlična podrška takmičarima. Planira se održavanje ove manifestacije i ubuduće, dodao je Bojan Boljanac.

Related posts

Vučić poželeo bivšoj hrvatskoj predsednici brz oporavak

Aleksandra Miloševska

SNS Šabac: Poslušajte sugrađane, prestanite da manipulišete

Mica Milakov

Vučić i Putin 17. januara u Beogradu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija