27. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Repčekova u oproštajnoj poseti kod predsednika Vučića, uz tortu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Slovačke Republike Dagmar Repčekovu i zahvalio joj za izuzetan doprinos jačanju srpsko-slovačkih odnosa i poštovanju koje je, tokom svog boravka u Beogradu, pokazala za Srbiju. „Prijateljstvo i bratstvo Srba i Slovaka, ne samo da je potvrđeno, već je, zahvaljujući radu ambasadorke Repčekove, i unapređeno“, rekao je predsednik Vučić.

 

On je konstatovao da ambasadorka Repčekova svojom “torta diplomatijom” ostavlja poseban pečat u istoriji diplomatskog kora, akreditovanog u Srbiji, kao najoriginalniji ambasador, jer nijednom, pa ni danas, nije došla na sastanak, a da nije na poklon donela čuvenu Doboš tortu.

 

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost prijateljskoj Slovačkoj na principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na snažnoj podršci na evropskom putu. On je ponovio da Srbija ostaje iskren prijatelj i pouzdan partner Slovačke i da se nada da će dobre političke odnose dveju zemalja pratiti još bolje ekonomske veze, kao i saradnja u svim drugim oblastima. Predsednik Vučić je istakao i potrebu snažnije saradnje sa Višegradskom grupom, čijem je Samitu nedavno prisustvovao, kada je slovačka predsednica Čaputova, kao i drugi šefovi država V4, podržala evropske integracije Srbije. On je zamolio ambasadorku Repčekovu da prenese poziv slovačkoj predsednici da poseti Srbiju.

 

Predsednik Vučić je dodao i da su Slovaci, koji žive u Vojvodini, odnosno Srbiji, most između dveju zemalja i da možemo još mnogo da uradimo za njih i njihov položaj.

 

Na oproštaju je ambasadorki Repčekovoj poželeo mnogo sreće u budućnosti.

Related posts

Teška saobraćajna nesreća, dvoje mrtvih

Mica Milakov

Mašinci obeležili dan škole

Jasmina Petkovic

Glišić: Nisam vređao Trifunović, već govorio tako da me razume!

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija