30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Svetski dan borbe protiv side: Tribina o prevenciji

Svetski dan borbe protiv SIDE obeležava se prvog decembra. Kompas, Kreativni omladinski centar za borbu protiv side svake godine  organizuje različita događanja kako bi se podigla svest o HIV-u. Večeras u 18 h u Sinhro habu, u Ulici  Generala Petra Aračića 8 biće održana tribina  na kojoj će svi građani biti u prilici da se dodatno informišu o AIDS-u i o važnosti prevencije.

Kreativni omladinski centar za borbu protiv side je kao i svake godine obeležio prvi decembar, Svetski dan borbe protiv side. Trudimo se da na razne načine dopremo do ljudi i podignemo svest o važnosti prevencije i borbe protiv HIV- a takođe i pružanja podrške obolelima, izjavio je Dušan Stanišković, član upravnog odbora organizacije Kompas.

Svetski dan borbe protiv side počeo je da se obeležava 1988 godine. U Srbiji živi 2.756 osoba kojima je dijagnostikovana Hiv infekcija a samo u ovoj godini u periodu od januara do novembra je 175 novodijagnostikovanih osoba.

Sa HIV-om se može kvalitetno i dugo živeti ukoliko se pravovremenim i adekvatnim lečenjem kontroliše bolest. Kreativni omladinski centar za borbu protiv side će se i u buduće truditi da edukuje građane.

 

Related posts

Sve gradske službe rade na čišćenju snega

Mica Milakov

Najbolji ajvar od kurtovke

Katarina Popović

Pančevački triatlon ispunio sva očekivanja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija