14. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Svetski dan borbe protiv side: Tribina o prevenciji

Svetski dan borbe protiv SIDE obeležava se prvog decembra. Kompas, Kreativni omladinski centar za borbu protiv side svake godine  organizuje različita događanja kako bi se podigla svest o HIV-u. Večeras u 18 h u Sinhro habu, u Ulici  Generala Petra Aračića 8 biće održana tribina  na kojoj će svi građani biti u prilici da se dodatno informišu o AIDS-u i o važnosti prevencije.

Kreativni omladinski centar za borbu protiv side je kao i svake godine obeležio prvi decembar, Svetski dan borbe protiv side. Trudimo se da na razne načine dopremo do ljudi i podignemo svest o važnosti prevencije i borbe protiv HIV- a takođe i pružanja podrške obolelima, izjavio je Dušan Stanišković, član upravnog odbora organizacije Kompas.

Svetski dan borbe protiv side počeo je da se obeležava 1988 godine. U Srbiji živi 2.756 osoba kojima je dijagnostikovana Hiv infekcija a samo u ovoj godini u periodu od januara do novembra je 175 novodijagnostikovanih osoba.

Sa HIV-om se može kvalitetno i dugo živeti ukoliko se pravovremenim i adekvatnim lečenjem kontroliše bolest. Kreativni omladinski centar za borbu protiv side će se i u buduće truditi da edukuje građane.

 

Related posts

PU Pančevo : Uhapšen nasilnik koji je izbo suprugu

Mica Milakov

Šumski put kod Glogonja za lakši rad i bogatiju turističku ponudu

Nikoleta Dragaš

„Budućnost Srbije“ : Predsednik Aleksandar Vučić 14. februara u Mačvanskom okrugu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija