30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić čestitao Šarlu Mišelu preuzimanje dužnosti

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Šarlu Mišelu, koji je danas preuzeo dužnost predsednika Evropskog saveta. U čestitki se kaže:

 

„Čestitam Vam stupanje na dužnost predsednika Evropskog saveta i želim Vam mnogo uspeha u radu.

 

Vaš izbor svedoči o poverenju zemalja članica da ćete Vašim bogatim političkim iskustvom znati da odgovorite na izazove sa kojima se Evropska unija suočava i da branite njene interese.

 

Istinski se nadam da ćete i na novoj dužnosti pokazati razumevanje za evropski put Srbije i rešavanje pitanja Kosova i Metohije, kakvo ste imali kao premijer Belgije.

 

Članstvo u EU je strateški cilj Srbije i postojanje evropske perspektive predstavlja podsticaj da, poštujući zajedničke evropske vrednosti, marljivo radimo na tome da naša zemlja bude uređena i uspešna.

 

U Srbiji ćete uvek imati pouzdanog partnera u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, jer čvrsto verujemo da je politika saradnje jedini način za ekonomski i svaki drugi napredak regiona“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

 

Related posts

Pijačni barometar za subotu 30. maj

Zorana Stekovic

Zelenovićevi i Petrovićevi plaćenici ne mogu da prebole poraz: Dobijali MILIONE da bi širili kampanju protiv Srbije

Bojana Kecic

Predsednik Vučić na otvaranju renovirane Palate pravde

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija