30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Obuka za prvu pomoć u Crvenom krstu

Organizacije Crvenog krsta su u obavezi da u skladu sa javnim ovlašćenjima, kao pomažućem organu vlasti, vode evidenciju o obuci zaposlenih u pružanju prve pomoći, a sve u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlja na radu i Zakona o radu Republike Srbije.

Crveni krst Pančevo, shodno Zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu (SG RS 101/2005), Pravilniku o načinu pružanja prve pomoći, vrsti sredstava i opreme koji moraju biti obezbeđeni na radnom mestu, načinu i rokovima osposobljavanja zaposlenih za pružanje prve pomoći („Sl. glasnik RS“, br. 109/2016), kao i Zakona o Crvenom krstu Srbije (SG RS 107/2005), organizuje obuku iz prve pomoći za zaposlene.

S tim u vezi, podsećamo na obavezu poslodavca da obezbedi osposobljavljanje za osnovno ili napredno pružanje prve pomoći rukovodioce, kao i najmanje 2% od ukupnog broja izvršilaca u jednoj radnoj smeni ili lokacijski odvojenoj jedinici.

Crveni krst Pančevo Vas obaveštava da sprovodimo osnovnu i naprednu obuku za osposobljavanje za pružanje prve pomoći za zaposlene te da, ukoliko planirate da do kraja tekuće godine realizujete pomenute obuke, obavestite nas o svojim potrebama kako bismo vas uvrstili u plan realizacije i time obezbedili slobodne termine u skladu sa vašim potrebama procesa rada.

Cena obuke za osnovno osposobljavanje iznosi 2.000,00 dinara, za napredno osposobljavanje je 3.250,00 dinara bez PDV-a i po polazniku.

Nakon završene obuke Vašoj organizaciji se dostavlja izveštaj u vidu Potvrde o izvršenoj obuci sa evidencijom obučenih zaposlenih i originalna personalizovana Uverenja Crvenog krsta Srbije za sve polaznike koji su završili obuku.

Obuku realizuju sertifikovani predavači i asistenti Crvenog krsta Pančevo, sa validnim licencama Crvenog krsta Srbije.

Related posts

Proglašeni najbolji sportisti 2018. godine

Nikoleta Dragaš

Najtopliji dan na gradskim kupalištima

Nikoleta Dragaš

U Pančevu nagrađeno 52. najuspešnijih maturanata srednjih škola

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija