11. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Prvi put imamo manje od 10 odsto nezaposlenih u Srbiji

Svečanim presecanjem vrpce danas je u Kragujevcu otvorena kineska fabrika Yanfeng Automotive Interiors koja će proizvoditi komoponente za unutrašnjost automobila najpoznatijih svetskih proizvodajča, kao što je Mercedes.

– Danas je važan dan za Kragujevac, za Srbiju i hoću da kažem veliko hvala još jednom našim kineskim prijateljima, kao i svim ljudima koji su radi na dovođenju fabrike u Kragujevac i na učestvovali u izgrađnji, ali prvo da čestitam radnicima, prvim 193 zaposlenih – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

– Za našu zemlju je zapošljavanje ljudi bilo od ključne važnosti, a Srbija je prvi put od kada se meri nivo nezaposlenosti od kad se meri od 1995. godine ima manje od 10 odsto nezaposlenih, tačnije 9.5 odsto. I dalje nismo zadovoljni, želimo da se spustimo na nivo EU između 6 i 7 odsto nezaposlenosti i tek tada ćemo biti zadivoljni. Ovo jesu veliki reziltati i želim da čestitam svima na tome – naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić stigao u fabriku kompanije Yanfeng Automotive Interiors u Kragujevcu.

Crvenu vrpcu za otvaranje proizvodne linije, presekli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine Čen Bo, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, predstvnici fabrike Remon Fos, Mišel Šahler, Stiv Mesaros i Milan Raović, kao i predstvnica zaposlenih Anka Duričić.

Kineska kompanija Yanfeng Automotive Interiors je svetski lider u proizvodnji komponenata za unutrašnjost automobila.

Sedište kompanije je u Šangaju, a ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila.

 

Related posts

Vučić: Si ponovo dolazi u Srbiju

Nikola Toadjer

Obustavljen saobraćaj na letnjem putu Kovačica – Debeljača

Zorana Stekovic

Vučić: Nemojte misliti da možemo da pobedimo vojno SAD

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija