6. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

NIS opremio kabinet za mehatroniku u Mašinskoj školi

Učenici Mašinske škole „Pančevo“ ubuduće će moći da koriste kabinet mehatronike, opremljen savremenom didaktičkom opremom. Zahvaljujući industrijskoj opremi iz Rafinerije nafte u Pančevu  praktična nastava u ovoj obrazovnoj ustanovi biće kvalitetnija i omogući će im sticanje praktičnih znanja.

Uz podršku kompanije NIS u okviru programa „Energija znanja“, Mašinska škola dobila je kabinet za mehatroniku, koji je opremljen savremenom didaktičkom opremom  za izvođenje vežbi i sticanje praktičnih znanja. Takođe, kompanija NIS donirala je Mašinskoj školi „Pančevo“ industrijsku opremu iz Rafinerije nafte u Pančevu, neophodnu za uspešnu realizaciju praktične nastave. Na taj način će se učenici upoznati sa industrijskim komponentama i pripremiti se za rad u procesnoj industriji.

U okviru programa „Energija znanja“ i u konsultaciji sa inženjerima Rafinerije nafte u Pančevu, u Mašinskoj školi je dopunjen i prilagođen nastavni program za obrazovni profil tehničar mehatronike. Učenici koji pohađaju ovaj smer stiču kompetencije za rad u svim složenim procesnim postrojenjima, rekao je profesor elektrotehničke grupe predmeta, Nenad Milinković.

Saradnja između kompanije NIS i Mašinske škole „Pančevo“ podrazumeva prilagođavanje školskog programa i školovanje kadrova za poslovne potrebe Rafinerije. NIS je do sada opremio 50 učionica i laboratorija u školama i na fakultetima u Srbiji.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Novo zlato za sjajnu Sanju Marić

Nikoleta Dragaš

Kišna kanalizacija i asfalt u Letnjoj ulici

Nikoleta Dragaš

Grad subvencioniše troškove komunalnih usluga najugroženijima

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija