30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Miran vikend za Službu hitne pomoći

U Hitnoj Medicinskoj pomoći vikend koji je za nama protekao je sa manjim brojem poseta. Zabeležena su dva sudara bez težih povreda i veći broj poseta roditelja sa decom. Lekari savetuju redovno uzimanje propisane terapije.

Smanjen broj ambulantnih poseta obeležio je protekli vikend u Hitnoj medicinskoj pomoći u Pančevu. Usled vremenskih prilika  pomoć su potražili uglavom hronični bolesnici sa povišenim krvnim pritiskom. Dogodila su se  dva  saobraćajna udesa u kojima nije bilo teže povrđenih osoba. Alkoholizam mladih i dalje predstavlja problem nagrasio je načelnih Hitne medicinske pomoći dr Zoran Manasijević.

Zabeležen je veliki broj poseta roditelja sa decom koja su već  pod terapijom. Načelnih hitne pomoći naglasio je da  roditelji  moraju biti strpljivi sa rezultatima lečejna i da će uz pridržavanje saveta lekara i propisanu terapiju njihovo dete kroz nekoliko dana već biti bolje.

Po savetu lekara redovno treba uzimati svoju terapiju,slojevito se oblačiti i piti što više tečnosti.Ako vaše zdravstveno stanje nije hitno  prvo se obratiti izabranom lekaru kako bi se izbeglo stvaranje gužve i nepotrebno zadržavanje hitnih slučajeva.

 

 

Related posts

Ivošević: Miloševiću, kolika je cena nacionalne izdaje?

Mica Milakov

Unija mladih SNS Pančevo uvek uz najugroženije stanovnike

Aleksandra Miloševska

Besplatno krstarenje katamaranom do 25. juna

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija