26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Udruženje „Pansej“ čuvar kulturnog nasleđa

Udruženje Pansej je nastalo radi ostvarivanja ciljeva u oblastima kulture, istorije, tradicije i obrazovanja. U predstojećem periodu sledi predavanje o istorijskim ličnostima ,,Zlata vredni” 12. decembra i prva vizuelna izložba ,,110 rodjendan svetionika”. Udruženje se trudi da svojim aktivnostima i projektima podstakne Pančevce da se informišu o istoriji i kulturi Pančeva.

Udruženje Pansej je osnovano u novembru 2018 godine, sa ciljem da promovišu lokalnu istoriju, kulturu, obrazovanje i turizam. Za godinu dana postojanja ovo udruženje je već sprovelo razne projekte koji su doprineli da se Pančevci zainteresuju  i saznaju što više o lokalnu istoriju i kulturu grada

Spojila nas je ljubav prema Pannčevu i lokalnoj istoriji, tako da smo odlučili da se udružimo i radimo na projektima  koji bi unapredili život u Pančevu, kaže Nikola Đorđević, zastupnik udruženja Pansej.

Predstojeći period će biti pun zanimljivih događanja.U saradnji sa Narodnim muzejom i Centrom za talente,udruženje organizuje događaj Zlata vredni-istoričari i njihovi heroji, istoriju predavanja o istorijskim ličnostima Pančeva. Za 22. decembar planirana je virtuelna izložba110. rodjendan svetionika gde će ljudi moći da vide stare fotografije svetionika, mape i fotografije koje su sugrađani slali.

Related posts

Vulin: Vučić kriv i za sve što se dešava na Balkanu

Nikola Miloševski

U poslednja 24 sata obolelo novih 351, preminulo 11 osoba

Katarina Popović

Uskoro otvaranje novog vrtića u Kovinu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija