26. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Premijerka Ana Brnabić: Odluka o doktoratu Malog je politička

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je odluka o proglašenju doktorata ministra finansija Siniše Malog za plagijat „eklatantan primer političke odluke i političkih pritisaka“, koji dovodi u pitanje i nezavisnost Beogradskog univerziteta.

„Ovo je eklatantan primer i političke odluke, i političkih pritisaka, i dvostrukih standarda, i šta sve ne. Za mene, ovo ozbiljno dovodi u pitanje nezavisnost Beogradskog univerziteta i daleko prevazilazi doktorat Siniše Malog“, rekla je novinarima u Novom Sadu Ana Brnabić, odgovarajući na pitanje o doktoratu Siniše Malog i o tome da li će i kakve posledice on snositi.

„Za mene, kao predsednicu Vlade Srbije, najvažnije u ovom trenutku da sve što radim da se pokaže da mi kao Vlada ni u jednom trenutku nećemo da utičemo na autonomiju Univerziteta. Ali, ostali, koji toliko vole taj Univerzitet, treba da razmisle o svim ovim pitanjima i kažu koji su odgovori na njih, jer ovo je daleko prevazišlo doktorat Siniše Malog“, rekla je premijerka nakon zatvaranja četvrtog Regionalnog foruma mladih lidera u Novom Sadu.

Related posts

Pančevački džudisti zablistali na prvenstvu Srbije

Nikoleta Dragaš

Fudbaleri iz Opova na sportskim igrama mladih u Splitu

Jasmina Petkovic

PS Voždovac: Zakoni Srbije važe za sve, pa i za Dragana Đilasa

Anđa Bubonja

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija