22. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Premijerka Ana Brnabić: Odluka o doktoratu Malog je politička

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je odluka o proglašenju doktorata ministra finansija Siniše Malog za plagijat „eklatantan primer političke odluke i političkih pritisaka“, koji dovodi u pitanje i nezavisnost Beogradskog univerziteta.

„Ovo je eklatantan primer i političke odluke, i političkih pritisaka, i dvostrukih standarda, i šta sve ne. Za mene, ovo ozbiljno dovodi u pitanje nezavisnost Beogradskog univerziteta i daleko prevazilazi doktorat Siniše Malog“, rekla je novinarima u Novom Sadu Ana Brnabić, odgovarajući na pitanje o doktoratu Siniše Malog i o tome da li će i kakve posledice on snositi.

„Za mene, kao predsednicu Vlade Srbije, najvažnije u ovom trenutku da sve što radim da se pokaže da mi kao Vlada ni u jednom trenutku nećemo da utičemo na autonomiju Univerziteta. Ali, ostali, koji toliko vole taj Univerzitet, treba da razmisle o svim ovim pitanjima i kažu koji su odgovori na njih, jer ovo je daleko prevazišlo doktorat Siniše Malog“, rekla je premijerka nakon zatvaranja četvrtog Regionalnog foruma mladih lidera u Novom Sadu.

Related posts

Uskršnja liturgija u Svetouspenskom hramu

Luka Tešanović

Ceo grad i pojedina sela bez vode u nedelju 3. marta

Zorana Stekovic

Dan muzičke škole obeležen koncertom

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija