21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovin Najvažnije Vesti

Udruženje „Seleuš“: Najbolja sarma po starim receptima

Udruženje žena ,,Seleuš“ pobedilo je na ovogodišnjoj Sarmijadi u Kovinu koja je održana 23. novembra. Na ovoj manifestaciji učestvovalo je deset udruženja iz opštine Kovin i iz okolnih mesta.

U Kovinu se drugi put održava manifestacija ,,Sarmijada“ koju organizuje Udruženje žena ,,Vredne ruke“ Sarma je naše tradiconalno jelo i bez nje ne može da prođe ni jedno slavlje. Tajni sastojak za najbolju sarmu je kuvanje na starinski način na šporetu na drva, istakla je jedna od učesnica, predstavnica udruženja ,,Šarenak 2“.

Odziv je mnogo veći nego prošle godine i lokalno stanovništvo se uvek raduje ovakvim manifestacijama jer su one važne za očuvanje tradicije, izjavila je Mirjana Drenčev predsednica udruženja ,,Vredne ruke“.

Opština podržava sva udruženja koja imaju bogate i dobre programe i koji okupljaju veliki broj ljudi, istakla je predsednica opštine  Sanja Petrović

Ove godine prvo mesto i titula najukusnije sarme je pripala ženama iz udruženja ,,Seleuš“. Udruženje ,,Vredne ruke“ će se idalje truditi da očuvaju  tradiciju Kovina putem ovakvih manifestacija.

Related posts

Preminuo legendarni košarkaš i funkcioner Bora Stanković

Branislava Grčić

Manje masti – bolji rad srca

Nikoleta Dragaš

SVEČANO OTVOREN ŽEŽELJEV MOST Predsednik Vučić: Hoćemo više i moramo bolje

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija