28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Novi izgled dvorišta u vrtiću „Neven“, donirana i klima

U dvorištu vrtića „Neven“ napravljena je prava zelena oaza i dečije igralište. Posle renoviranja oluka i krova, korisnici ovog vrtića od danas imaju i novu invertnu klimu koju su dobili od mesne zajednice.

Oko sto mališana obradovalo se jutros kada su videli novo igralište i zelenu oazu u dvorištu svog vrtića „Neven“ u Vojlovici. Vrtića koji je pre svega specifičan, jer ga pohađaju mališani iz različitih nacionalnih zajednica. Jelena Milošević ima dvoje dece. Jedno predškolskog uzrasta koje idu u Neven i kako kaže, jutros ih je sačekalo iznenađenje.

Vrtić „Neven“ je još jedan od vrtića koji su renovirani u poslednje vreme. U tu akciju uključila su se mnoga preduzeća, mesna zajednica, udruženja.. Sada dvorište, koje je bilo neuslovno, izgleda potpuno drugačije sa novim drvećem, cvećem, i vozićem.

Mnogo pojedinaca, ali i institucija, organizacija u kulutrno umetničkih društava učestvovalo je u renoviranju Nevena. Među njima je KUD „Tamaši Aron“ iz Vojlovice, koji ima sekciju udruženja vezilja.

Saradnja je išla preko gradskog Saveta za rodnu ravnopravnost.

Vojlovica je naselje u kojem živi veliki broj nacionalnih zajednica po čemu je Pančevo prepoznatljivo u Vojvodini, koja je kao autonomna pokrajina primer dobre saradnje, suživota i međusobne tolerancije.

Akcije u vrtićima se nastavljaju u narednom periodu. Cilj je da svaki vrtić u Pančevu, pored redovnih ulaganja, bude pretvoren u zelenu,ekološku oazu.

Related posts

Otvaraju se granice za Srbiju 1. jula?

Katarina Popović

Predsednik Vučić: Neće Džaferović da govori Srbiji šta da radi

Zorana Stekovic

Košutić smenjen sa mesta direktora ED Pančevo

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija