4. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Popločana Vardarska, radovi se nastavljaju

Posle više decenija propadanja, potez Sodare koji obuhvata Moravsku i Vardarsku ulicu, konačno će dobiti novi izgled. Krenuli su radovi na popločavanju ulaza zgrada u Vardarskoj, radiće se kompletno „podizanje“ i nivelacija terena i planirano je da se kompletni prolazi između zgrada završe do kraja novembra.

Građani Vardarske i Moravske ulice decenijama su gazili kroz blato kada padne kiša , jer se kompletan teren podigao zbog višedecenijskog zapuštanja. Sada dolaskom nove vlasti i odličnom saradnjom pre svega građana i mesne zajednice Centar, ovaj potez se renovira. Danas se krenulo za zamenom ploča ispred ulaza u Vardarskoj.

Pešaške staze će takođe biti presvučene jer su u kišnom periodu bile pod vodom i onemogućavale su normalno kretanje građana u samom naselju između zgrada. Rešavanjem ovog problema, pešaci će se bezbednije kretati u naselju, a radiće se i na kompletnom podizanju, odnosno nivelaciji terena.

Kada je reč o Moravskoj ulici biće zamenjene dotrajale ploče kod ulaza 10 i 12. Ukupna dužina je oko 120 metara. Kao i kod Vardarske, ploče će se ručno skidati, zatim raditi iskop zemlje i nasipanje. Priprema i nivelisanje šahti će takođe biti urađene radi priprema za asfaltiranje ispred zgrada koje su niže. Iznivelisaće se i asfaltirati teren od ulaska u zgradu do staze ispred brojeva 10 i 12 u Moravskoj ulici.

Na sodari su farbana parking mesta, mesta za invalide,sportski tereni, postavljeni zaštitni stubovi u Drinskoj i iscrtane linije na biciklističkim stazama u ulici Žarka Zrenjanina.Kao što ste i čuli od Dragana Ostojina, , pored Sodare, radiće se i u drugim naseljima u ovoj mesnoj zajednici.

Related posts

Gradnja stanova za izbeglice u Glogonju pri kraju

Mica Milakov

Muzej: „Tragom banatske železnice“

Nikoleta Dragaš

COMNET zabrinut zbog retorike gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija