6. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Nekategorizovano Vesti

Hronični bolesnici i meteoropate zatražile hitnu pomoć

Hitna medicinska pomoć ovog vikenda imala je dosta posla.  Zbog mladalačkog alkoholizma bio je povećan broj intervencija na javnom mestu, kao i broj poseta ambulanti u kasnim večernjim satima.  Hronični bolesnici i meteoropate javljali su se zbog tegoba usled izuzetno toplog perioda  neuobičajnog za ovo doba godine.

Maloletnički alkoholizam je problem sa kojim se služba Hitne medicinske pomoći u Pančevu bori iz dana u dan. Sve je veći broj  ovakvih slučajeva koji zahtevaju intervenciju na javnom mestu navodi  načelnik Hitne medicinske pomoći doktor  Zoran Manasijević. Takođe je istakao da je povećan broj poseta u toku večernjih časova i rekao da saobraćajnih udesa nije bilo.

Prolećno vreme koje je neuobičajno za ovo doba godine može izazvati tegobe meteoropatama ali i  hroničnim bolesnicima sa povišenim krvnim pritiskom. Po savetu lekara treba redovno uzimati svoje terapije , a za sve savete  treba se prvo obratiti  svom izabranom lekaru u cilju izbegavanja prevelike  gužve  u službi Hitne pomoći i manjem zadržavanju hitni slučajeva.

Related posts

Vučić: Ponosni na odnose sa Rusijom

Zorana Stekovic

Vučić za RTS : DA SMO BILI ZA RAZGRANIČENJE U VREME ĆOSIĆA I ĐINĐIĆA, DANAS BI SRBIJA BILA U EU!

Mica Milakov

Obeležen Dan Opštine Kovin

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija