28. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Studio B najoštrije osudio jučerašnje ponašanje novinara N1 prema predsedniku države

Uređivački kolegijum Studija B najoštrije osuđuje jučerašnje navaletno ponašanje novinara televizije N1,  koji je prešao sve granice pristojnosti i profesionalnog ponašanja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Kao medijska kuća sa dugogodišnjom tradicijom pamtimo mnoge situacije u kojima smo i sami insistirali na odgovorima nadležnih političara,čak kada je to bilo i opasno po život i bezbednost. Ipak, zapanjeni smo idejom da nekom od kolega padne na pamet da predsedniku države unosi telefon u lice i obraća mu se krajnje neformalnim i kolokvijalnim rečnikom, pogotovu kada je jasna njegova namera bila da na pitanje odgovori.

Ne zato što je to Aleksandar Vučić, nego zato što je reč o predsedniku države i poštovanju državne institucije, predsednika republike. Insistiranje na odgovoru političara je legitimno pravo svakog novinara koje smo uvek spremni da štitimo, ali verbalne napade, nevaspitano ponašanje, nepoštovanje državnih institucija ne spadaju u domen profesionalnog novinarstva

Related posts

Vučić: Postavili su tri uslova, žele da zatvore vrata dijalogu. Ako Albanci pošalju vojsku, Srbija će zaštititi svoj narod!

Nikoleta Dragaš

Gradski štand Pančeva na Sajmu knjiga

Nikoleta Dragaš

„Susreti gajdaša“ u Kačarevu – tradicija jača od korone

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija