25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić i Mur o bilateralnoj saradnji i situaciji u regionu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas generalnog direktora za politička pitanja u Ministarstvu za spoljne poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Ričarda Mura, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

 

Predsednik Vučić je rekao da je za Srbiju važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, koje nastaju nakon izlaska te zemlje iz Evropske unije. On je, takođe, izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja. Predsednik Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva evrointegracijama Srbije, ali i naglasio potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, jer je proces evropskih integracija Zapadnog Balkana od suštinskog značaja za mir i stabilnost u regionu.

 

Predsednik Vučić je britanskom zvaničniku preneo utiske sa sastanka u Parizu i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i, s tim u vezi, istakao da je veoma važno što je i Velika Britanija tražila od prištinskih vlasti da ukinu takse. On je političkog direktora Forin Ofisa Mura upoznao sa inicijativom za primenu četiri slobode – kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala – na Zapadnom Balkanu, pokrenutoj sa premijerima Albanije i Severne Makedonije.

 

Politički direktor Ričard Mur je rekao da pozdravlja napore za stabiliziciju odnosa u regionu. On je naglasio da Forin Ofis podstiče jačanje političkog dijaloga između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva i najavio radne posete, koje bi doprinele jačanju saradnje dveju zemalja u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu.

 

Related posts

Humanost na delu – „Srpska Sparta“ za porodicu Krajnjan

Nikola Miloševski

Vučić sa Lajčakom: Dogovoren nastavak dijaloga, Srbija posvećena nalaženju kompromisnog rešenja

Jelena Belić

Na stručnoj praksi 28 polaznika

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija