5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

„Brose“ stigao u Pančevo! Pavlov: Veliki dan za Pančevo i Srbiju

U Pančevu je danas potpisan sporazum između kompanije „Brose“ i Grada Pančeva. Sporazum predviđa izgradnju najmodernijih postrojenja za megatorniku i automobilsku industriju. Ugovor su potpisali predstavnici kompanije „Brose“ i republičke Agencije za imovinu. Nemačka kompanija „Brose“ uložiće preko 180 miliona evra u svoju fabriku gde će se zaposliti preko 1100 radnika. Ona će biti locirana u Severnoj industrijskoj zoni.

Kako je najavio i predsednik Aleksandar Vučić prilikom nedavne posete nemačke delegacije Srbiji, prosečna plata biće 1700 evra, što je danas i potvrđeno.

Prilikom obraćanja gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izjavio je da je danas veliki dan za Pančevo i državu. Prema njegovim rečima dolazak ovakve kompanije lidera ima veliki značaj s obzirom da se radi o kapitalnoj investiciji vrednoj preko 180 miliona evra i gde će posao naći 1100 ljudi.

Pavlov je rekao da će „Brose“ pored fabrike izgraditi i naučno istraživački centar. Ova investicija znači opstanak mladih u Pančevu, s obzirom da imamo odličnu mrežu srednjih škola, naglasio je Pavlov, dodajući da će veliki benefit imati i mala i srednja preduzeća koje je pozvao da iskoriste dolazak kompanije i da se nametnu kao lokalni dobavljači.

Pavlov je posebno zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću koji je značajno uticao na dolazak „Brose“ kompanije u Srbiju i Pančevo i zato što je od naše zemlje napravio državu sa medjunarodnim ekonomskim ugledom.

Niklas Bejes iz kompanije „Brose“ rekao je da ova firma posluje u 24 zemlje, preko 19 godina i ima zaposlenih preko 26 hiljada radnika. Bejes je rekao da je „Brose“ specijalizovana za megatroniku i da je lokacija u Pančevu izabrana kako bi se pogoni ove kompanije širili i bili još bolji.

Bejes je najavio da će se „Brose“ otvoriti i naučno istraživački centar. Iako je konkurencija bila velika, do dogovora se ipak lako došlo rekao je Hejes, jer su pregovori od starta bili odlični. Hejes je pohvalio i srpske škole . On je najavio registraciju firme, zatim da se od sledeće godine radi na instaliranju opreme, dok se u avgustu 2021.godine očekuje rad kompanije „Brose“ u punom kapacitetu.

Related posts

Danas se obeležava 102 godine od potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu

Anđa Bubonja

Vučić u ponedeljak sa Palmerom

Jasmina Petkovic

Predavanje o štetnosti duvanskog dima u „Savinoj“ školi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija