1. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić se obraća na Generalnoj konferenciji Uneska

Trećeg dana posete zvaničnom Parizu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se učesnicima 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska.

Vučić se susreo i sa generalnom direktorkom te organizacije Odri Azule.

Tokom boravka u Parizu, predsednik Vučić u dva navrata je razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji, kako je rekao, doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera u kontekstu evropske bezbednosti, i, kao najvećoj i najznačajnijoj zemlji Zapadnog Balkana, pridaje joj poseban značaj u evropskim integracijama.

Vučić je prvog dana posete Parizu prisustvovao svečanoj večeri koju je Makron priredio za učesnike konferencije, šefove država, vlada i međunarodnih organizacija, i iskoristio priliku za razgovor sa mnogim zvaničnicima iz različitih delova sveta, kao i s generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, s kojim je razgovarao, pre svega, o Kosovu.

Posle večere, Vučić je više od sat vremena razgovarao sa francuskim predsednikom u četiri oka.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je juče, nakon otvaranja Foruma mira, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije, iznenda pozvao Vučića i Hašima Tačija na sastanak.

Related posts

Najbolji vozač Dobrilo Varagić

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić danas sa Lukašenkom

Luka Tešanović

NIS kao primer dobre prakse u oblasti izveštavanja o održivom poslovanju

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija