8. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Nastavak dijaloga tek kada Priština ukine takse!

foto: printscreen/TV Pink

Nema sumnje da Francuska i Evropa žele najznačajniju ulogu po pitanju rešavanja kosovskog problema. To je Makron želeo da kaže i da se raspita o tome kakva je situacija, rekao je Vučić nakon dvočasovnog sastanka sa Emanuelom Makronom i Hašimom Tačijem.

– Nastavak dijaloga se očekuje kad ukinu takse – objasnio je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na inicijativu Zapadnog Balkana.

– Srbija jedino ima deficit sa Makedonijom i Albanijom kada su u pitanju zemlje u regionu. Ako je cilj da imamo deficit sa svima, zatvorite trgovinu, ne znam u čemu je problem sa „mini šengenom“ – kaže predsednik.

Odgovarajući na kritike predsednika SRS prof. dr Vojislava Šešelja da takav ugovor, za razliku od CEFTE, znači prećutno priznanje tzv. Kosova, Vučić je rekao da „tu priču o prećutnom priznanju sluša već sedam godina“. 

foto: Printscreen/TV Pink

Kada su u pitanju optužbe Marinike Tepiće da se sastao s direktorom GIM-a, Vučić je rekao da ne poznaje pomenutog čoveka.

– Pogledajte kakvi su to bedni lažovi. Takvim se lažima služite, moram da se borim za našu zemlju. Moram da se borim protiv neznalica – istakao je predsednik.

Vučić je najavio i da će učestvovati na Forumu u Zagrebu, ali i da će za dva dana objaviti sve tačne detalje.

Vučić i Tači se nalaze u Parizu gde prisustvuju „Forumu o miru“. Vučič je napustio Panel o multilaterizmu u okviru Foruma kako bi razgovarao sa francuskim predsednikom.

Makron se, inače, sinoć bilatelarno sastao sa Vučićem, sa kojim je razgovarao više od sat vremena.

– Makron hoće ponovo da se vidi sa Vučićem, a onda sa Vučićem i Tačijem zajedno – rekli su diplomatski izvori.

Makron je ranije u više navrata istakao nameru da se Francuska direktnije uključi u dijalog Beograda i Prištine koji je blokiran već duže vreme.

izvor: informer.rs

Related posts

Prekid rada u vrtićima i školama zbog gripa, u Pančevu situacija nije alarmanta

Katarina Popović

Pančevo i Japan za unapređenje ekologije

Aleksandra Miloševska

Užasni komentari Hrvata na predsednikovo zdravstveno stanje

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija