13. decembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Umetnost u Pančevu „angažovanija“ nego ranije

Pančevci su uključeni u kulturni život svog grada i aktivno učestvuju i posećuju izložbe, posebno vole domaće umetnike. Mladi su u istoj meri koliko i starije generacije zainteresovani za Pančevačke slikare. Kulturni centar se trudi da, baš zbog toga uvek ima šta da ponudi svojoj  publici.

Bez obzira na to što živimo u eri interneta, došlo je do zasićenja od novih medija i tehnologije, pa se ljudi okreću slikarstvu, a umetnici se vraćaju iskonskom, ručnom načinu slikanja na platnu sa četkicom rekla je Ivana Markez Filipović, urednica vizulenog programa Kulturnog centra. Kako je naglasila, umetnost je “angažovanija” nego ranije. U prilog tome mogu nam “posvedočiti” mnogi Pančevci koji redovno posećuju  izložbe u ovoj kulturnoj ustanovi.

Pored posetilaca starije generacije, mnogo je i mladih koji aktivno posećuju izložbe. Umetnici su tu da bi nam dali odgovore na pitanja koja ni sami sebi ne postavljamo, ali te odgovore pronalazimo u njihovim delima, zaključila je Markez Filipović.

Ako niste do sada, ne propustite da pogledate neku od izložbi koje predstoje. U galeriji Milorada Bate Mihailovića sprema se izožba malih formata Jagode Živanović iz Zemuna, koja će biti predstavljena publici 13. novembra. U decembru nas očekuju dva velika projekta, “Umetnost, arhitektura, dizajn” i “Nove tehnologije”, dodala je na kraju Ivana Markez Filipović.

Related posts

Nove kategorizacije u pančevačkom sportu

Jasmina Petkovic

Vučić s Dodikom o razgovorima u Budimpešti

Nikoleta Dragaš

SNS u Pančevu čestitao građanima Usrks koji slave po grerogijanskom kalendaru

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija