29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Skener do kraja godine

Skener u Opštoj bolnici Pančevo trebalo bi da počne da radi do kraja godine. Pacijenti kojima je neophodna hitan pregled šalju se u beogradske Bolnice, dok oni koji nisu hitni se upućuju  u Vršac na skener.

Rengenska cev na skeneru je u kvaru. Pošto je za kupovinu nove cevi neophodno raspisati  javnu nabavku i sada se čeka okončanje tog postupka koji traje 45 dan. Sredstva za kupovinu rengentske cevi obezbedio je pokrajnski Sekretarijat za zdravo  u iznosu od oko 8 miliona dinara.

Rengenska cev na skeneru u bolnici u Pančevu radila je punim kapacitetom i čak 60 posto više od predviđenog roka trajanje, kaže doktor Slobodan Ovuka. Dnevno se na skeneru pregledalo oko 40 pacijenata. Prema rečima doktora Ovuke, u planu je kupovina novog skenera za pančevačku bolnicu tokom naredne godine, čime se nastavlja sa poboljšanjem uslova rada i lečenja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Related posts

Pančevo uz preduzetnike: Kako je Jadranka Srđenović kupila opremu za kozmetički salon

Katarina Popović

Vučić: Kina želi samostalnu i jaku Srbiju

Jasmina Petkovic

Saobraćajna nezgoda na Pančevcu, preusmeren saobraćaj

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija